Raluka, Elena Băsescu, Sore sau Elena Ionescu pot în sfârșit să scape de cicatricile post acnee. S-a descoperit un tratament care stimulează țesutul să se vindece și să se reînnoiască

Noul tratament minim invaziv te scapă de cicatricile provocate de acnee
Raluka, Elena Băsescu, Sore sau Elena Ionescu pot în sfârșit să scape de cicatricile post acnee. S-a descoperit un tratament care stimulează țesutul să se vindece și să se reînnoiască

Acneea este afecțiunea dermatologică ce nu ține cont nici de statut social, nici de celebritate, afectează în egală măsură atât femeile, cât și bărbații și din păcate, unele persoane nu scapă de ea nici când ajung la maturitate. Printre vedetele care au vorbit deschis depre această problemă s-au numărat Sore, Raluka, Elena Ionescu, chiar și Elena Băsescu.

După mai mulți ani de tratamente, unele dintre ele au reușit să scape complet, altele au rămas cu semne post acnee sau cu un ten pătat, astfel încât trebuie să-l ascundă mereu cu machiaj. Reporterii EGO.ro au stat de vorbă cu un medic specialist care spune că în 2022 există tratamente care vindecă aproape complet cicatricile post acnee.

Cum scăpăm de cicatricile provocate de acnee

Toți cei care au avut probleme grave cu tenul și au rămas cu cicatrici adânci și-au pus mereu întrebarea dacă vor reuși vreodată să scape de toate aceste urme și vor avea un ten curat. Ei bine există un tratament de rejuvenare a pielii prin radiofrecvență fracționată, cea mai nouă terapie de reînnoire a pielii. EGO.ro a stat de vorbă cu consilierul medical Ensar Duman care ne-a explicat de ce este considerat premium acest tratament de diminuare a cicatricilor post acnee.

„Scarlet este cel mai avansat tratament de rejuvenare facială, corporală și capilară, care acționează cu impulsuri scurte de radiofrecvență fracționată. Terapia este minim invazivă, aproape fără timp de recuperare și cu performanțe rapide și definitive în ștergerea cicatricilor și semnelor post acnee. Tratamentul stimulează țesutul să se vindece și să se reînnoiască. Odată început procesul de rejuvenare, cicatricile post acnee se vor diminua, petele se vor estompa, porii nu vor mai fi dilatați, iar pielea va di netedă, luminoasă și cu aspect întinerit. Cel mai important lucru de precizat este că nu cauzează sângerări, indiferent de ce tip de piele vorbim”, ne-a declarat specialistul care a observat la pacienții lui că din pricina acneei, tinerii rămân cu traume și comportamentul lor se schimbă.

Cel mai tânăr pacient a fost o fetiță de 12 ani

Doar cine a trecut printr-o astfel de experiență neplăcută știe cu adevărat cât de mult îi este afectată viața din cauza acneei sau a unor cicatrici vizibile. Cei care au suferit de acnee știu că nu este suficient să te vindeci, semnele, petele, cicatricile lăsaste de acnee sunt la fel de supărătoare. Este ca și cum cineva le amintește zilnic că au suferit de acnee și, mai rău, dezvoltă teama de recidivă.

În urmă cu ceva vreme, Raluka povestea în exclusivitate pentru EGO.ro cât de greu i-a fost în perioada în care nu găsea o soluție pentru tenul ei.

„Când te confrunța cu problema pe care ai impresia că nu o poate rezolva nimeni, ajungi ușor la depresie. Pentru că alergi la toți doctorii și iei toate tratamentele posibile. Am avut perioade foarte dificile în care mă izolam până se mai remediau problemele. Și perioade în care mă resemnam cu ideea că așa voi fi toată viața. Am avut norocul să mă vindec într-un procent destul de mare încât să nu mai intervină frustrările”, ne-a povestit Raluka.

Din fericire, în 2022, adolescenții nu mai sunt nevoiți să aștepte până la vârsta maturității, ci pot începe acest gen de tratament încă de la vârstă fragedă.

„Este un tratament pentru femei și bărbați, indiferent de vârstă. Mulți dintre pacienți sunt adolescenți sau persoane mature cu semne și cicatrici. Cel mai tânăr pacient al nostru care a urmat tratamentul a fost o fetiță de 12 ani, la care am tratat cicatricile rămase în urma unei arsuri. Mulți dintre pacienții noștri sunt adolescenți, care și-au vindecat acneea și vor să scap de cicatrici. Mai este categoria adulților, persoane de la 35-45 de ani, care au suferit în adolescență de acnee și vor să scape acum de semne și să obțină o piele fină cu pori închiși. De asemenea, datorită efectului de lifting facial non-chirurgical cu durată de până la un an, am pacienți și persoane trecute de 50 de ani”, ne-a mai declarat Ensar Duman.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *