Cum alegi rujul potrivit pentru tine. Detaliile la care trebuie să fii atentă

Iată câteva detalii la care trebuie să fii atentă deoarece te vor ajuta să alegi mai ușor rujul potrivit pentru tine

Scris de: Dana Cazacu

14 Mar. 2022

Cum alegi rujul potrivit pentru tine. Detaliile la care trebuie să fii atentă

Cum alegi rujul potrivit pentru tine? Foarte multe femei se întreabă care este nuanța de ruj care li se potrivește, mai ales când sunt puse în fața unei game largi de culori. Există foarte multe nuanțe de rujuri, care pot transforma sesiunea de cumpărături dintr-o excursie distractivă, într-o misiune. Chiar și pentru un make-up profesionist poate deveni dificilă această alegere. Există câteva trucuri care îți vin în ajutor și te învață cum să alegi rujul potrivit pentru tine, în funcție de tonul pielii. Iată care sunt detaliile la care trebuie să fii atentă.

Detaliile la care trebuie să fii atentă pentru a alege rujul potrivit pentru tine

Detaliile la care trebuie să fii atentă pentru a alege rujul potrivit pentru tine
Care nuanță de ruj ți se potrivește cel mai bine

Primul pas în alegerea rujului potrivit pentru tine este să determini ce nuanță a pielii ai. Înainte de toate este esențial să identifici tonul pielii tale. Majoritatea oamenilor se încadrează într-una din cele două categorii: cald sau rece.

Dacă ai probleme în a-ți da seama care este tonul pielii tale, acesta ar putea să fie neutru: un amestec de cald și rece. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi rujul potrivit pentru tine, în funcție de nuanța pielii tale.

Cum alegi rujul potrivit dacă pielea ta este în tonuri reci

Aici se încadrează cele care au o nuanță a pielii: roz, roșie sau albăstruie. Îți poți da seama că subtonul tău este rece dacă venele de la încheietura mâinii tale par albastre, dacă bijuteriile argintii îți completează pielea sau dacă pielea ta tinde să se ardă la soare înainte de a se bronza.

Cele mai bune rujuri pentru tonurile reci sunt nuanțe albastre sau mov: roșu-albăstrui intens (roșu cireșe). Pentru buzele nude, poți accentua roșeața naturală a buzelor cu un nude roz, roz, sau puteți opta pentru un bej taupey pentru un aspect mai subtil. În caz de îndoială, un balsam colorat se poate adapta la culoarea buzelor tale și se potrivește unei varietăți de look-uri și te va hidrata.

Cum alegi rujul potrivit dacă pielea ta este în tonuri calde

Au tonuri calde persoanele care au o nuanță a pielii galbenă, aurie sau măslinie. Îți poți da seama că tonul pielii tale este cald dacă venele de la încheietura mâinii tale par verzi (față de cele albastre), dacă bijuteriile aurii îți completează pielea sau dacă ai tendința de a te bronza ușor.

Cele mai bune rujuri pentru subtonuri calde sunt culorile de buze în nuanțe calde. Gândește-te la portocale îndrăznețe, roșu cărămiziu și maro teracotă. Te decizi către un nude? O bună regulă de bază este de a face să corespundă tonul pielii tale cu nuanța rujului. Dacă pielea ta este deschisă, optează pentru un nude mai palid, dacă pielea ta este mai închisă, mergi pentru un nude mai bogat.

Cum alegi rujul potrivit dacă pielea ta este în tonuri neutre

Dacă ai un amestec de roz și galben la baza pielii, înseamnă că pielea ta este neutră. Celor cu tonuri neutre le stă bine atât cu bijuterii argintii, cât și cu cele aurii. Din fericire pentru acest subton, un spectru larg de culori sunt complementare. Încercați nuanțe de roz pentru pielea deschisă, nuanțe de mov pentru pielea medie și culori de fructe de pădure pentru pielea închisă.

Cel mai important este faptul că ar trebui să alegi o culoare de buze care te face să te simți cel mai bine. Dacă o nuanță de corai evocă încredere în tine, dar nu se aliniază cu „regulile”, nu renunța să o porți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *