Cum aplicăm corect produsele de machiaj. Claudia Preduca, make-up artist, ne spune ce fel de ustensile să folosim în funcție de produs EXCLUSIV

“Pensulele sunt cele mai importante”
Cum aplicăm corect produsele de machiaj. Claudia Preduca, make-up artist, ne spune ce fel de ustensile să folosim în funcție de produs EXCLUSIV

Machiajul reprezintă o parte importantă din viețile noastre, mai ales pentru că toate ne dorim să arătăm cât mai bine zi de zi. Totuși, produsele trebuie să fie aplicate într-un anumit fel pentru ca look-urile noastre să ne pună în evidență. Claudia Preduca, make-up artist, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Ego.ro, ce ustensile ar trebui să folosim în funcție de produsele pe care le aplicăm.

Claudia Preduca, make-up artist: “Pensulele sunt cele mai importante”

Claudia Preduca, make-up artist, ne-a dezvăluit că ustensilele pe care le folosim sunt extrem de importante, mai ales pentru că un produs poate să se așeze perfect pe față, fără a ține cont de faptul că este scump sau nu. În cazul în care întindem produsele cu degetele, este necesar să ne asigurăm că nu vom lăsa urme.

Bună, Claudia! Cred că una dintre cele mai mari probleme pe care le avem este faptul că nu folosim ustensilele corecte atunci când ne machiem. Ce părere ai despre acest lucru?

Claudia Preduca: Așa este, pensulele sunt cele mai importante, cu o pensulă bună poți face ca un produs drugstore să arate high-end.

Atunci când vine vorba despre fondul de ten, ce trebuie să alegem? Îl întindem cu o pensulă mai mare, un burețel sau cu mâinile?

Claudia Preduca: Dacă ne dorim un finish natural, burețelul este cea mai bună opțiune, dacă vrem ca produsul să fie high-coverage, pensula este cea mai bună. Nu sunt adepta aplicării cu mâinile dintr-un singur motiv, degetele lasă urme pe față și nu ne dorim asta. Putem întinde produsul cu mâinile eventual și apoi să blenduim cu pensula/burețelul.

Cum aplicăm produsele de machiaj
Cum aplicăm produsele de machiaj

Ce folosim pentru pudră

Și la pudră sunt numeroase discuții. Folosim burețelul sau pensula?

Claudia Preduca: Pentru pudră eu prefer burețelul, dar nu orice burețel, ci un burețel cu textură de catifea. Sau un powder-puff, din tot ce am încercat acestea sunt cele mai bune variante.

Din nou, aș vrea să știu ce recomandări ai pentru contouring. Cum trebuie să îl aplicăm și ce ustensile folosim?

Claudia Preduca: Dacă folosim un contouring cremos este aceeași poveste ca la fond de ten, ori burețel, ori o pensulă angulară. Dacă el este pudră, singura variantă va fi pensula.

Nici la bronzer sau la blush nu scăpăm mai ușor. Am observat că mulți întind produsul cu degetele, în timp ce alții folosesc un beauty blender sau o pensulă. Care este varianta corectă?

Claudia Preduca: Cum am spus, nu sunt neapărat adepta degetelor, însă dacă după blenduim în așa fel încât să nu avem urme, nu văd vreo greșeală. Deci ambele variante sunt bune.

Ce folosim pentru ruj

Rujul se aplică cu o pensulă mai mică sau putem să ne dăm cu produsul fără să folosim o altă ustensilă? Cum crezi că este mai bine?

Claudia Preduca: Asta depinde dacă mai folosim acel ruj și pentru cliente (în cazul în care suntem make-up artiști), clar vom aplica rujul cu o pensula specială pentru buze, pentru a fi cât mai igienic pentru viitoarele cliente. Dar, dacă acel ruj va fi folosit doar de noi, îl putem aplica direct.

Din perspectiva ta, care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când ne alegem ustensilele pentru machiaj? Ce ar trebui să ne cumpărăm, de fapt? Și ce ar trebui să nu mai folosim?

Claudia Preduca: Nu consider ca fiind vreo greșeală neapărat, însă ar trebui să ne orientăm după părul pensulelor, bineînțeles avem nevoie și de pensule cu păr sintetic pentru produsele cremoase, dar cele mai bune pensule din punctul meu de vedere sunt cele din păr natural. Un blending cu o pensulă din păr natural nu se va compara niciodată cu un blending realizat cu o pensulă din păr sintetic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *