Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască. 5 trucuri pentru un aspect natural

Află principalele trucuri pentru utilizarea corectă a fondului de ten.
Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască. 5 trucuri pentru un aspect natural

Fondul de ten este de departe, unul dintre cele mai importante produse de machiaj. Cu toate acestea, pe cât este de important, nu este tocmai ușor de folosit. De la alegerea corectă a nuanței până la aplicarea fondului de ten pe față, sunt câțiva pași esențiali de respectat, ca să nu arate ca o mască.

Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască. Sfaturi prețioase

Aplicarea corectă a fondului de ten este esențială pentru un aspect natural. Produsul trebuie să arate ca o a doua piele și să aibă un finisaj perfect. Iată 5 trucuri de care este bine să ții cont când aplici fondul de ten:

Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască
Poți să testezi fondul de ten pe mână pentru a verifica nuanța acestuia

Creează o bază netedă

În primul rând, aspectul pielii tale este foarte important. Dacă ai tenul foarte uscat, fondul de ten nu se va aplica bine. De aceea, pielea curată și hidratată este o bază esențială pentru un aspect natural.  După ce te-ai asigurat că ai tenul curat, aplică o cremă hidratantă și întinde-o foarte bine. Cele mai potrivite creme ar trebui să aibă ingrediente precum trandafir, pentru a combate strălucirea, aloe pentru a trata uscăciunea și ceaiul verde pentru a calma inflamațiile. După aplicare, mează ușor crema hidratantă în piele pentru a stimula circulația sângelui.

Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască. Produsul pe care să-l folosești înainte

Folosește un primer

Primerul este un produs care asigură o durabilitate mai mare a fondului de ten. Folosește un primer anti-strălucire pentru frunte, linia părului, părțile laterale ale nasului și în jurul gurii, iar apoi unul transparent, iluminator pentru vârful pomeților. Make-up artștii recomandă utilizarea unor straturi de primere diferite pentru diferitele zone ale feței. Astfel, primerele au rolul și de tratament care poate crea o bază importantă pentru față.De exemplu, dacă dorești să strălucirea de pe nas și bărbie, un primer matifiant este indicat pentru aceste zone. Tenul va fi astfel gata pentru aplicarea fondului de ten.

Aplică din centru și continuă spre exterior

Când aplici fondul de ten începe din centrul feței, de pe vârful obrajilor și estompează încet. O altă zonă cheie a feței este cea din jurul gurii, care este predispusă la subtonuri și umbre galbene. Pentru a te asigura că fondul de ten arată cât mai natural posibil, omite adesea podul nasului. De asemenea, poți lăsa pistruii să se vadă dacă îi ai, la fel poți ocoli colțurile nărilor. Astfel încât pigmentul nu se va agăța de petele uscate.

Cum aplici fondul de ten ca să nu arate ca o mască. Ce este indicat pentru a îmbunătăți strălucirea

Îmbunătățește strălucirea cu un iluminator lichid

Dacă pielea are nevoie de o strălucire naturală, folosește un iluminator lichid. Adaugă o picătură de iluminator pentru a face fondul de ten să arate mai luminos și mai strălucitor. Astfel tenul va căpăta o luminozitate plăcută și aspectul feței va fi mult mai natural.

Evită conturul

Conturarea feței cu produse de sculptare este indicată doar pentru machiajele speciale de seară. Dacă vrei să obții un aspect mai natural, specialiștii recomandă omiterea acestui pas pentru un make-up de zi. În schimb, poți opta pentru fard de obraz și iluminatoare pentru a contura discret dar într-un mod natural tenul. De asemenea, un fard de obraz cu o formulă cremoasă  este excelent pentru luminozitatea pielii pe tot parcursul zilei.

Citește și cu ce se curăță fondul de ten de pe haine. Trucuri rapide și eficiente

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *