Cum arăta Laura Codruța Kovesi în tinerețe. Cu greu o recunoști la 16 ani, în pantaloni scurți și slabă. Imaginile cu ea te vor lăsa mască

A practicat sport de performanță timp de 15 ani

Scris de: Daoud Andra

05 Mar. 2024

Este una dintre cele mai puternice femei din România, însă puțini știu cum arăta și ce pasiuni avea în tinerețe. Laura Codruța Kovesi a jucat baschet în adolescență, iar fotografiile cu ea din acea perioadă au ajuns chiar și în presa internațională. Cum arăta fosta șefă a DNA pe teren.

Imagini de colecție cu Laura Codruța Kovesi în tinerețe

Fosta șefă a DNA și actualmente procuror-șef la Parchetul European, Laura Codruța Kovesi, este una dintre cele mai puternice femei din România. Înainte de a începe cariera de procuror, Kovesi a practicat sport de performanță. A jucat baschet timp de 15 ani, iar în 1989 chiar a ajuns să joace pentru naționala României, la Campionatul European pentru tineret, unde selecționata țării noastre a ieșit vicecampioană.

În urmă cu doi ani, presa franceză i-a dedicat lui Kovesi un material special în publicația L’Equipe, unde a fost prezentată pasiunea ei pentru acest sport. Titlul materialului, care conține și fotografii cu procuroarea din acea perioadă, este ”De pe parchet, la Parchet”.

Citește și: Top 5 cele mai puternice femei din România. Nume surpriză, de la ‘bătaia’ cu Iohannis la vânarea infractorilor

”Acum recuperează miliardele de euro din fonduri europene, din TVA sau din diverse ajutoare luate fraudulos. Însă între 7 și 22 de ani a fost o baschetbalistă înverșunată. Marea ei realizare: o medalie de argint la Europeanul de cadete din 1989, când România s-a înclinat la limită (57-58) în fața Cehoslovaciei. Înaltă de 1,80 metri, pivotul Laura Codruța Lascu (numele ei de fată) avea 16 ani și juca la CSȘ Mediaș, campioana națională a categoriei. Doamna Kovesi a reușit până acum să-și întăreasca reputația de ‘Doamnă de fier’, așa cum era numită în România”, scria presa franceză, la începutul anului 2022.

Kovesi a jucat baschet timp de 15 ani

Kovesi, despre pasiunea ei pentru baschet

De-a lungul timpului, Kovesi s-a axat mai mult asupra carierei și a dat puține interviuri. Cu toate acestea, în 2020, ea a vorbit despre pasiunea ei pentru baschet, în cadrul unei conferințe din cadrul TED Talk. Fosta șefă a DNA spunea atunci că, în adolescență, era foarte energică și că baschetul a disciplinat-o și a învățat-o numeroase lecții. Datorită acestui sport, Laura Codruța Kovesi spune că a învățat cât de important este să nu renunți la ceea ce îți dorești să faci.

Citește și: Cum arăta Maria Băsescu în tinerețe. Fosta prima doamnă a României avea un șarm deosebit, imagini de colecție

”Baschetul este cel mai frumos sport. Eram foarte activă, foarte energică, baschetul m-a disciplinat, m-a învățat ce înseamnă dreptatea și cum nu trebuie niciodată să abandonezi”, a spus Kovesi, la SporTED Talks.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
4.7 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *