Cum arată masa de Paște pentru Andi Constantin: „Veganii nu mănâncă salată, mănâncă mult mai multă mâncare” VIDEO EXCLUSIV

“Nu cred că sărbătorea stă doar în ce mănânci”

Andi Constantin are un stil de viață vegan, pe care îl promovează în mediul online, oferindu-le fanilor săi numeroase variante de mâncare fără proteină animală. Acesta, care a participat la emisiuni precum Burlacul și Insula Iubirii, ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care a vorbit despre ce se poate mânca de Paște, considerând că sărbătoarea nu stă în ce ai pe masă.

Andi Constantin: “Este o tradiție, o respect, însă cred că, mai degrabă, vreau să dorm bine când pun capul pe pernă”

Andi Constantin ne-a mărturisit că există numeroase variante vegane la bucatele tradiționale. Totuși, acesta nu consideră că este important ce mănânci de sărbători, ci, mai degrabă, cum te simți din punct de vedere sufletește:

“Există foarte multe feluri de mâncare vegană. Există drob vegan, care este 100% la fel de delicios, dacă nu și mai bun. Cel puțin, eu nu mâncam drob de miel, nu îmi plăcea, dar pe cel vegan îl ador. Într-adevăr, nu avem ce să ciocnim, dar nu cred că sărbătoarea stă doar în ce mănânci și în ciocnitul ouălelor. Este o tradiție, o respect, însă cred că, mai degrabă, vreau să dorm bine când pun capul pe pernă și să știu că am conștiința împăcată decât să respect niște tradiții din moși strămoși.”

“Veganii nu mănâncă salată, mănâncă mult mai multă mâncare”

Faimosul Burlac a explicat că veganii nu au poftă de carne dacă observă pe cineva mâncând acest produs în fața lor. Ba chiar, cei care au acest stil de viață au parte de numeroase variante de mâncare, pline de proteină:

“E o concepție greșită asupra veganilor. Dacă tu mănânci carne în fața mea, eu nu am nici poftă și nici nu sufăr, este alegerea ta. Suntem conștienți de chestia asta, nu judecăm după acest lucru. Veganii nu mănâncă salată, mănâncă mult mai multă mâncare. Intrați pe contul meu de Instagram și vedeți ce mănânc în fiecare zi, sunt kilograme de mâncare, practic. Există năut, fasole, sarmale de post, de soia, cu proteină, cozonaci vegani, desert vegan. Există atât de multe alternative, încât un vegan mănâncă mai mult și mai bine.”

“Industria vegană în România nu este atât de dezvoltată”

Chiar dacă industria de mâncare vegană nu este foarte bine dezvoltată în România, Andi Constantin se bucură pentru că, în ultima perioadă, a observat progrese în acest sens:

“Într-adevăr, eu mi le fac și știu rețete de genul. Dar, deocamdată, industria vegană în România nu este atât de dezvoltată. Totuși, văd niște progrese mari. Acum 4 ani, când am devenit vegan, nu exista nimic vegan. Eram OK cu gândul că o să mănânc doar cartofi copți cu fasole roșie. În schimb, spre surprinderea mea, sunt chiar brand-uri românești care oferă mezeluri, șuncă vegană, tofu, telemea. Ele vin la pachet cu un gust bun, însă fără hormonii și grăsimile din produsele animale. Asta îmi doresc prin prezența mea în online, să împing această industrie cât mai mult, să ofer cât mai multe alternative vegane și cumva unui om să i se pară mai ușoară tranziția sau cel puțin să încerce stilul vegan.”

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *