Cum arată masa de Paște pentru Cătălin Rizea, soțul cântăreței Adda: „Combinația mi se pare senzațională” VIDEO EXCLUSIV

De ce nu vrea să-și asume denumirea de chef

Pe Cătălin Rizea, soțul Addei, îi vedem la „Neatza de duminică” și nu numai, gătit tot felul de preparate delicioase pentru colegii lui. Chiar dacă vine mereu cu idei noi de rețete accesibile pentru cei de acasă, Cătălin mărturisește că nu își poate asuma titulatura de chef bucătar. Cu toate acestea a acceptat să împărtășească pentru cititorii EGO.ro câteva sfaturi cu privire la masa de Paște.

Cătălin Rizea, despre masa de Paște: „Sfatul meu este să nu se exagereze”

Dacă la masa de Crăciun se pot face combinații alimentare astfel încât să nu facem exces, în ceea ce privește preparatele tradiționale de Paște nu prea avem cu ce să le înlocuim.

„De Paște nu știu să vă zic ce ați putea să mâncați ca să nu puneți pe voi. Se poate consuma pește, se poate combina cu o garnitură foarte ușoară, sunt atât de multe variante de salate și de tot felul de preparate gustoase încât nici nu-ți vine să crezi. Se poate folosi pe partea de vegan, chiar sunt foarte multe variante”, ne-a declarat Cătălin Rizea, care sfătuiește pe toată lumea să fie cumpătată la cantitatea de mâncare, nu să facă rabat la calitate.

„Însă, cel mai important, sfatul meu este să nu se exagereze. Dacă mănânci o felie sau două maxim de cozonac, atunci nu o să fie o problemă. Dar cei care mănâncă un cozonac întreg și apoi spun de ce s-au îngrășat, atunci este o problemă”.

„Îmi place să mănânc ou cu cozonac”

Pentru Cătălin și Adda Sărbătorile sunt ceva special așa că în fiecare an au grijă să le petreacă în familie, indiferent că sunt în București sau la Târgu Mureș. Așa cum s-au obișnuit de atâția ani, cel care se ocupă de pregătirea bucatelor este Cătălin.

„Mie îmi place foarte mult, după ce venim de la Biserică, după ce ciocnim, îmi place să mănânc ou cu cozonac. Nu știu dacă vi se pare ceva ieșit din comun, dar combinația de dulce de la cozonac și sărat, pentru că pun puțină sare pe ou, mi se pare senzațională. În fiecare an, chiar dacă suntem în București, chiar dacă suntem în Târgu Mureș, noi mergem la Biserică de Înviere, nu cum se face, cum ne dorim noi să facem mai bine zis. Alex merge cu noi de fiecare dată”, a mărturisit soțul Addei despre gustul copilăriei sale, gust la care nu ar renunța și susține ca și cei de acasă să nu evite preparatele care le aduc aminte de bunici, de mesele în familie, tocmai de teamă că ar putea pune kilograme în plus.

„E foarte greu să înlocuiești drobul. Dacă vrei să mănânci un preparat special pentru Paște, poți să-l mănânci într-o cantitate mică, cum am zis mai devreme. E greu să înlocuiești drobul. Am mai văzut variante de tot felul de preparate. Nu are același gust. Sincer, mai bine mănânci o bucată din preparatul original, decât mult dintr-un înlocuitor. În plus, sfatul meu, este să nu combinăm preparatele foarte mult. Adică și sarmale, și drob, și cozonac, friptură de miel sau ce mai pregătesc oamenii în perioada asta. E prea mult”.

Citește și Ce tradiție respectă Alexia Țalavutis de Paște încă din copilărie: “Chestia asta o făcea mama de când eram mică” VIDEO EXCLUSIV

De ce nu vrea Cătălin Rizea să-și asume denumirea de chef: „Nu am specializări făcute în bucătărie”

Știe să facă aproape orice preparat, iar mâncarea lui iese delicioasă, chiar și cea de regim pe care o pregătește pentru artistă, însă nu-i place să aibă asistență în bucătărie.

„Eu nu sunt chef bucătar. Lui Alex îi place foarte mult să mă ajute în bucătărie, și Adda mă mai ajută uneori. Mie îmi place foarte mult să gătesc și atunci dacă mie îmi place să fac ceva nu prea ai loc de mine”, a mai declarat Cătălin pentru EGO.ro, completând că nu se poate numi chef bucătar pentru că nu are specializare și nici nu vrea să-și asume niște merite.

„Nu am specializări făcute în bucătărie, de aceea nu pot să mă numesc chef bucătar. Am gustul care trebuie, reușesc să fiu pe gustul oamenilor din jurul meu, de fiecare dată când gătesc ceva, bine de cele mai multe ori că se întâmplă să nu-mi iasă ceva, dar de cele mai multe ori îmi iese. Dar nu pot să numesc chef. Nu aș putea să iau titulatura asta în fața unui chef care are ani de zile de specializare și școli, și tot felul de job-uri la portofoliu”.

Citește și Ce sos putem să facem la carnea de miel. Leo Dumitru dezvăluie secretul: “Este absolut delicios” VIDEO EXCLUSIV

„Nu mai am voie să particip la Chefi la cuțite”

Cu sau fără titulatură, Cătălin a fost chef în momentul în care a concurat pentru marele premiu de la „Chefi la cuțite”, competiție care i-a deschis și mai mult apetitul spre gătit, dar și care i-a oferit o sumedenie de amintiri. Din păcate, oricât de mult și-ar dori, nu mai poate participa la acest show culinar.

„Nu mai am voie să particip, dar mi-aș dori. Am mai participat, am gătit cu chef-ii. Am fost de la invitat special, la concurent, la jurat pentru că am și jurizat amulete și finala, am ajuns să și gătesc alături de chefi, de oamenii pe care îi iubesc. Adevărul e că am avut „minutul de aur” acolo și nu doar la audiență, ci și în experiența pe care am avut-o cu „Chefi la cuțite” și da, mi-aș dori să mai trec prin asta. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am trăit vreodată”, a mai povestit Cătălin Rizea pentru EGO.ro.

Citește și Adda, șocată de melodiile pe care le ascultă fiul ei: „Am zis că intru în depresie”. Ce reacție a avut Alex când a văzut-o la filmările „Te cunosc de undeva” VIDEO EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *