Creșterea prețurilor la produsele de pe rafturile magazinelor a determinat românii să caute alternative naturale pentru soluțiile de curățenie. Rezultatul va fi la fel de eficient, iar bugetul tău îți va fi recunoscător. Astfel, îți propunem una dintre cele mai bine-cunoscute soluții naturale care implică utilizarea unui amestec de lămâie și oțet, așa că îți garantăm că geamurile tale vor străluci de curățenie.
Lămâia nu este folosită doar în bucătărie, ci și în alte scopuri. Mulți oameni preferă să utilizeze lămâia pentru curățarea diverselor suprafețe. Pe lângă eficiența sa în curățarea suprafețelor, lămâia are și capacitatea de a neutraliza mirosul de oțet.
Prin urmare, înainte de a utiliza oțet, puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie în acesta. Astfel, mirosul neplăcut nu vă va mai deranja atât de tare.
Mulți oameni recurg la lămâie pentru a curăța suprafețele din sticlă, cum ar fi ferestrele. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de oțet cu două linguri de suc de lămâie și o cană de apă fierbinte.
Această soluție se poate pune într-un pulverizator, iar cu ajutorul ei, veți observa că geamurile din locuința voastră vor rămâne impecabile.
De asemenea, această soluție poate fi de ajutor și atunci când doriți să eliminați petele de grăsime de pe aragaz. Aplicați soluția pe suprafața pe care doriți să o curățați și frecați bine, iar grăsimea va dispărea în doar câteva secunde.
Vezi și: A înmuiat lămâie în sare grunjoasă și a scăpat de o mare problemă în baie. E trucul toamnei 2023
Ei bine, foarte puține gospodine știu că această soluție poate să țină praful la distanță. Astfel, deoarece acum v-am informat cu privire la acest aspect veți putea curăța fără nicio grijă gresia, dar și faianța din locuința dumneavoastră.
Te poate interesa și: Nu mai pune lămâie în ceai. Obiceiul la care trebuie să renunți imediat, de ce este greșit
„Oțetul și lămâia pot ține praful la distanță. Cel mai bun este oțetul, dar dacă vă deranjează mirosul puteți folosi lămâie sau puteți amesteca oțet cu soluția de curățat podele.
De asemenea oțetul, dar și lămâia pot fi folosite ca și degresant pe gresia și faianța din bucătărie. Mai exact într-o găleată de 5 litri de apă se poate pune o cană de oțet sau zeama de la 3-4 lămâi.
Cu această soluție se poate spăla apoi pe jos, iar podele vor fi curate cam o săptămână, deoarece oțetul are efect antistatic“, explica, pentru Adevărul, Mircea Moraru, angajatul unei firme de curățenie.