Cum cureți ușor și rapid cartofii noi. Trucul banal care îți va ușura munca, doar așa vei proceda de-acum încolo

Cu siguranță ai ceva la îndemână care te-ar putea ajuta
Cum cureți ușor și rapid cartofii noi. Trucul banal care îți va ușura munca, doar așa vei proceda de-acum încolo

Cartofii noi reprezintă unul dintre deliciile verii și mulți oameni abia îi așteaptă pentru a-i găti. Dar cum cureți ușor i rapid cartofii noi? Ei au un gust mai dulce și mai proaspăt decât cartofii pe care îi consumăm peste an, astfel că e bine să știm cum să îi păstrăm în totalitate și să îndepărtăm doar stratul subțire al cojii.

Cum să cureți cartofii noi. Trucuri foarte simple

Chiar dacă au coaja mai subțire, cartofii noi se curăță mai greu decât cei cu coaja matură. Astfel implică mai mult timp să îi pregătești pentru gătit. Nu este tocmai o veste bună pentru gospodine, căci ele își doresc să petreacă cât mai puțin timp în bucătărie, astfel că au descoperit un truc simplu pentru a curăța rapid cartofii noi.

Primul pas este să speli bine cartofii noi, într-o cantitate mare de apă. Ulterior, prima metodă cu ajutorul căreia poți curăța rapid cartofii noi este folosirea unui burete de vase. Folosește partea abrazivă a acestuia și dacă vrei ca totul să funcționeze mult mai bine curăță-i sub jetul de apă.

Buretele de sârmă este și el de ajutor în eliminarea cojii cartofilor noi, cu un minim de efort. Tot ce ai de făcut este să iei un burete de sârmă noi și să freci cartofii în timp ce aceștia se află sub jetul de apă. E foarte important să folosești o sită de scurgere pentru a nu înfunda chiuveta apoi.

Vezi și – Ce se întâmplă dacă bagi cartofii în frigider, de fapt. Greșeala majoră

Sarea de masă sau sarea grunjoasă, cea folosită la murături, este și ea de ajutor în curățarea mai rapidă a cartofilor noi. Trebuie doar să freci cartofii cu acest ingredient și apoi să îi cureți bine cu apă, astfel încât să te asiguri că nu rămân reziduuri. E o metodă mai veche, dar des utilizată de bunicii noștri, potrivit cumsa.ro.

Dacă nu ai sare poate ai la îndemână un pumn de nisip. Acesta este foarte abraziv și curăță coaja cartofilor cât ai clipi. Trebuie să știi însă că nisipul din comerț nu este indicat pentru a fi folosit în curățarea cartofilor deoarece este destul de fin. În urmă cu mulți ani, când nu exista detergent de vase, vasele erau curățate cu nisip.

Ultima variantă este cea a mănușilor de specialitate din supermarketuri. Ele sunt abrazive și curăță cartofii, funcționând exact ca buretele de sârmă. E bine să le folosești sub jetul de apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *