Cum dezaburești şi dezgheţi geamul mașinii foarte repede. Metoda simplă pe care trebuie să o știe șoferii

Cum dezaburești şi dezgheţi geamul mașinii foarte repede. În sezonul rece, unul dintre cele mai neplăcute lucruri cu care se confruntă șoferii grăbiți în diminețile geroase de iarnă sunt geamurile aburite sau înghețate ale mașinii. Chiar dacă pornești sistemul de dezaburire la maximum, întregul proces va dura ceva timp. Din fericire există însă câteva metode cu ajutorul cărora poți dezgheța și dezaburi geamurile foarte simplu și rapid.

Cum dezaburești şi dezgheţi geamul mașinii foarte repede

Fenomenul de aburire a gemurilor are loc din cauza diferențelor semnificative de temperatură dintre mediul exterior și interiorul mașinii. El se agravează atunci când există persoane în autovehicul prin emanarea aburilor calzi proveniți de la respirație și vorbit.

Dacă nu vrei să te confrunți cu această problemă, îți recomandăm o metodă simplă și eficientă pentru dezaburirea geamurilor. Ai nevoie doar de trei lucruri pentru a o pune în practică: o șosetă de bumbac, nisip special pentru pisici și un inel de carton, sau orice alt lucru care să țină șoseta desfăcută.

Tot ce trebuie să faci este să introduci nisipul în șoseta de bumbac până când se umple, după care scoți inelul, înnozi șoseta la capăt și apoi o așezi într-un spațiu deschis. Explicația trucului o poți vedea și în imaginile din galeria foto.

Metoda funcționează foarte bine, datorită nisipului pentru pisici care are proprietatea de a absorbi umezeala. În acest mod nu te vei mai confrunta cu geamuri aburite dimineața. Când observi că nisipul nu mai poate absorbi eficient condensul, trebuie doar să îl înlocuiești.

Altă metodă prin care poți dezaburi parbrizul mașinii

Poți dezaburi parbrizul și cu ajutorul sistemului de climatizare cu care este dotată mașina, însă timpul de așteptare va fi mai lung. Iată cum se face în mod eficient.

Pornește motorul și lasă-l să ruleze la relanti timp de 1-2 minute. Apoi pornește instalația de climatizare pe modul „Auto”, care va ajuta la eliminarea umezelii.

Asigură-te că gurile de ventilație sunt orientate astfel încât fluxul de aer să fie direcționat către parbriz și geamurile laterale. Majoritatea autovehiculelor sunt prevăzute cu un buton dedicat care direcționează în mod automat aerul către parbriz.

Totodată, nu uita să acționezi și degivrarea lunetei și a oglinzilor laterale. Dacă mașina ta este dotată și cu opțiunea de dezghețare a parbrizului, acționeaz-o și pe aceasta.

Dacă autoturismul tău nu este prevăzut cu opțiunea de degivrare, pornește aerul condiționat și setează-l la cea mai ridicată temperatură pentru a încălzi aerul din mașină. În același timp, activează și funcția de recirculare a aerului pentru a grăbi procesul de încălzire a habitaclului.

În cazul în care mașina ta nu este dotată cu aer condiționat, lasă un geam întredeschis, de preferat cel de la șofer, pentru a grăbi procesul de dezaburire.

Cum poți dezgheța geamurile mașinii

Și geamurile înghețate sunt o problemă pentru șoferi în sezonul rece. Există diverse sray-uri în magazine pe care le poți cumpăra, dar ai la îndemână și alte metode mai puțin costisitoare.

Ai nevoie de un lighean sau un castron în care să amesteci puțin oțet cu apă rece. Înmoaie o cârpă în aceastăă soluție și șterge parbrizul și geamurile mașinii. Vei constata cât de eficientă este această metodă de îndepărtare a cristalelor de gheață.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
8 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
SCANDAL! Imagini ȘOC cu Iulia Albu au scăpat pe net. Sigur NU o recunoști, le...
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
5 zodii primesc o energie astrală demnă de a lumina un oraș întreg. Fiți pregătiți...
Este timpul ca toate zodiile să-și reevalueze viața: Predicții fără precedent pentru toate cele 12...
Pentru 5 zodii, visele de bogăție devin realitate
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Anunțul special făcut de Andreea Berecleanu după 7 ani de căsătorie cu medicul Constantin Stan:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *