Cum ești convins să cumperi orice de fiecare dată când intri în magazin. Andrei Dunuță, public speaking trainer: „Oamenilor nu le place să li se vândă, dar le place să cumpere” VIDEO EXCLUSIV

Andrei Dunuță: "Oamenii iau decizii emoțional și le justifică rațional"
Cum ești convins să cumperi orice de fiecare dată când intri în magazin. Andrei Dunuță, public speaking trainer: Oamenilor nu le place să li se vândă, dar le place să cumpere VIDEO EXCLUSIV

În prezent există o mulțime de strategii de marketing în orice domeniu. Andrei Dunuță, public speaking trainer, a vorbit la Ego Life despre cum sunt convinși oamenii să cumpere orice de fiecare dată când intră într-un magazin.

„Oamenilor nu le place să li se vândă, dar iubesc să cumpere”

Andrei Dunuță, specialist în vânzări și public speaking trainer, a vorbit la Ego Life despre greșelile pe care le fac oamenii care vor să vândă ceva. Potrivit lui, în prezent, foarte mulți oameni sunt antrenați doar să își atingă targetul. Astfel, este vorba despre o vânzare fără ca nevoile oamenilor să fie luate în calcul.

„Oamenilor nu le place să li se vândă, dar iubesc să cumpere. (…) Oamenii iau decizii emoțional și le justifică rațional. Este o diferență între nevoie și dorință. Foarte mulți oameni de vânzări, din păcate, sunt antrenați din cauza targetului și vorbesc despre dorințele oamenilor. Știu toate tehnicile. Dacă eu vorbesc cu Raluca sau cu tine despre dorințele tale, eu pot să te stimulez mult mai mult să cumperi ce vreau eu. Atenție, nu neapărat ce tu ai nevoie!”, a declarat Andrei Dunuță la Ego Life.

Andrei Dunuță, dezvăluiri despre strategiile de vânzare din magazine: „Sunt foarte mulți oameni de marketing, bine antrenați”

Andrei Dunuță a dezvăluit că în magazinele mari există oameni de marketing, plătiți foarte bine. Aceștia fac diferite studii pentru a vedea cum sunt convinși oamenii să cumpere. De la felul în care sunt aranjate hainele pe umerașe, la parfum sau muzică, toate contribuie la decizia oamenilor de a cumpăra ceva.

„De exemplu. Ați ieșit din magazin. O discuție pragmatică, nu emoțională, ar fi așa: Draga mea, Dana, această rochiță sigur tu ai nevoie de ea? Pentru că dacă ai nevoie se aplică regula pun o rochiță și scot alta de acolo, din dulap. Tu ai cumpărat doar din dorința de a avea mai mult, de terapie compulsivă. Imaginea, de exemplu, te-a stimulat. Sunt foarte mulți oameni de marketing, bine antrenați, care sunt plătiți cu mii de euro pe lună, și care fac tot felul de studii, ca tu sau alte doamne să primiți chimicalele corecte la nivel de ce se miroase pe acolo, muzica pe care tu cumperi mai ușor, toate lucrurile astea. Ce-ți stimulează ție treaba asta? Ego-ul! Eu merit, dom’le!”, a mai spus Andrei Dunuță.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică. Aceasta poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe www.ego.ro, dar și canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *