Cum faci cei mai buni cârnați la grătar. Trucul special care îi face foarte gustoși

Cum faci cei mai buni cârnați la grătar

Carnea pregătită pe grătar, cu o aromă subtilă de fum, este considerată de mulți cea mai gustoasă. Indiferent că vorbim despre friptură, mici sau cârnați, nimic nu se compară cu aroma acestor preparate atunci când sunt puse pe grătar. Cum faci cei mai buni cârnați la grătar și cu ce să-i stropești pentru o aromă deosebită.

Trucuri pentru un grătar reușit

Românii au o pasiune pentru grătarele făcute fie în propria curte, fie la iarbă verde, alături de familie și prieteni. Pentru ca fripturile să iasă perfect de fiecare dată, există câteva secrete de la care cei mai pricepuți bucătari nu se abat niciodată. Iată cele mai eficiente trucuri pentru un grătar reușit!

Jarul potrivit

Indiferent că folosești lemne sau cărbuni, trebuie să aștepți ca jarul să ajungă la temperatura optimă. Dacă pui carnea pe grătar când focul este prea puternic, riști ca friptura să se ardă la exterior și să rămână nefăcută în interior. Dacă jarul este prea slab, va trebui să lași carnea pe grătar mai mult timp pentru a se găti, iar atunci se va usca.

Citește și: Secretul pentru cei mai gustoși cârnați de casă. Iată trucul marilor bucătari pentru a da savoare preparatului

Marinarea cărnii

Indiferent că vorbim despre carne de vită, de porc sau de pui, secretul unei fripturi fragede și suculente este marinarea. Pune carnea într-un amestec de condimente, ulei și vin și las-o la frigider măcar câteva ore, înainte de a o pune pe grătar. În acest fel, fibrele din carne se vor frăgezi, iar aceasta va fi suculentă atunci când o gătești.

Ordinea adăugării produselor pe grătar

Diferitele tipuri de carne și legume pe care le preparăm la grătar au timpi de gătire diferiți. Pentru a obține rezultatul ideal, pune prima dată pe grătar carnea care se gătește cel mai greu. După ce jarul s-a mai domolit, pune micii, cârnații și produsele care se gătesc mai repede. La final, adaugă pe grătar legumele.

Citește și: Câtă sare se pune la un kg de carne pentru cârnați. Multe persoane fac greșeala, e important să știi asta

Cum faci cei mai buni cârnați la grătar
Cârnați la grătar

Cum faci cei mai buni cârnați la grătar

Indiferent că vorbim despre cârnați de casă sau cumpărați, aceștia au o aromă aparte atunci când sunt gătiți pe grătar. Capătă acea aromă de fum și o tuxtură uscată, făcându-i să fie mai gustoși, chiar dacă au multă grăsime. În general, cârnații sunt afumați, motiv pentru care nu trebuie să stea mult timp pe grătar. Pentru a se găti perfect, iată ce trebuie să faci!

Focul nu trebuie să fie puternic

Pentru că se gătesc repede, cârnații vor fi puși pe grătar spre final, când jarul nu mai este așa puternic. Pentru a domoli cărbunii, presară o mână de sare peste aceștia.

Citește și: Ai curățat greșit grătarul până acum! Ce nu trebuie să faci niciodată înainte de a așeza carnea. Pericolul major

Stropește cârnații cu bere sau cu vin

Stropirea cărnii cu alcool este o metodă utilizată frecvent la grătar, pentru a da aromă cărnii. Ține cont însă că alcoolul poate aprinde focul mai tare, iar cârnații se pot arde, dacă flacăra este puternică.

Înțeapă cârnații

Dacă ai cârnați prea grași, îi poți înțepa din loc în loc, atunci când îi pui pe grătar. În acest fel, grăsimea se va scurge atunci când sunt fripți și vor ieși mai uscați.

Întoarce-i frecvent

Cârnații au nevoie doar de câteva minute pentru a se găti pe grătar. Nu îi lăsa nesupravegheați și asigură-te că îi întorci frecvent, pentru a fi rumeniți uniform pe toate părțile. În caz contrar, riști să se ardă pe o parte și să fie nefăcuți pe cealaltă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…