Cum faci cel mai bun șnitel. Ingredientul secret pe care îl folosește chef Cătălin Scărlătescu

Cu ce să înlocuiești pesmetul, pentru o crustă crocantă

Scris de: Daoud Andra

14 Nov. 2022

Cum faci cel mai bun șnitel. Ingredientul secret pe care îl folosește chef Cătălin Scărlătescu

Snițelul este unul dintre cele mai populare preparate, indiferent de specificul bucătăriei. Fie că sunt făcute din carne de pui, de porc sau de vită, acestea se numără printre mâncărurile preferate de mulți, atât mari, cât și mici. Fiecare bucătar are o rețetă consacrată de șnițele, pe care a perfecționat-o în timp. Care este secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru cel mai bun șnițel?

Secretul pentru cel mai bun șnițel, dezvăluit de chef Cătălin Scărlătescu

Un șnițel bun are câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinească. Acesta trebuie să fie crocant la exterior, însă carnea să rămână fragedă și suculentă în interior. De asemenea, crusta trebuie să se desprindă ușor de pe carne și să nu fie îmbibată în ulei. Pentru a obține rezultatul ideal, fiecare bucătar are câteva secrete pe care le aplică de fiecare dată pentru a obține șnițelul ideal.

Chef Cătălin Scărlătescu are un ingredient secret pe care îl adaugă la șnițele, pentru a obține mereu o crustă crocantă și delicioasă. În loc să folosească pesmet pentru crustă, bucătarul de la Chefi la Cuțite îl amestecă cu fulgi de porumb zdrobiți. Aplică această metodă de aproape 20 de ani, după ce ideea i-a venit la nervi, în timp ce lucra în bucătăria unui restaurant.

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi!”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Cum faci cel mai bun snitel Ingredientul secret pe care il foloseste chef Catalin Scarlatescu 1
Pentru a obține o crustă crocantă, se adaugă fulgi de porumb

Șnițele de pui, după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • piept de pui (sau pulpă dezosată)
  • pesmet
  • fulgi de porumb
  • unt
  • smântână pentru gătit
  • 1 lingură muștar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • ierburi aromatice

Se taie file pieptul de pui sau pulpa și se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice. Puteți folosi cimbru, oregano, busuioc, rozmarin etc. Într-un bol, se amestecă unt topit cu puțină smântână de gătit și muștar. Bucățile de carne de pui asezonate se trec prin amestecul de unt, muștar și smântână. Separat, se amestecă pesmet cu fulgi de porumb zdrobiți. Pentru o crustă mai fină, se pune mai mult pesmet. Pentru o crustă crocantă, se folosesc doar fulgi de porumb.

Bucățile de carne de pui se dau prin amestecul de fulgi de porumb și pesmet, astfel încât să fie acoperite uniform, pe fiecare parte. Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar când acesta este încins, se prăjesc șnițelele pe fiecare parte, la foc mediu, până când se rumenesc frumos. Se scot pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul se ulei, iar după ce s-au răcit puțin, pot fi servite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
7 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *