Cum faci cele mai bune ciocănele crispy. Vor ieși exact ca la KFC, crocante la exterior și fragede la interior

Cum faci cele mai bune ciocanele crispy. Vor iesi exact ca la KFC

Pulpele inferioare de pui, cunoscute și drept ciocănele, pot fi gătite în multe moduri delicioase. Una dintre cele mai iubite rețete rămâne însă cea de pui crispy, precum cel pe care îl găsim în restaurantele de tip fast-food. Cum faci cele mai bune ciocănele crispy? De ce ingrediente ai nevoie pentru a ieși la fel de bune precum cele de la KFC.

Secretul pentru ciocănele crocante la exterior și suculente la interior

Carnea de pui capătă un gust savuros atunci când este prăjită. Sunt mulți care iubesc acea crustă crocantă care se face la suprafața cărnii și pe care o găsim, de obicei, la restaurantele de tip fast-food. Pentru a obține același rezultat acasă, trebuie să ții cont de câteva secrete, atunci când gătești carnea.

Marinarea este un pas esențial. Pentru a frăgezi carnea și a o face să fie mai suculentă, folosește un mix de condimente și iaurt sau lapte bătut. Combinația aceasta este cea mai bună pentru carnea de pui.

Gătește-o la foc mediu spre mare. Indiferent că prăjești aripioare, piept sau ciocănele, pentru a obține un rezultat crocant, focul trebuie să fie mare. Dacă prăjești puiul la foc mic, carnea se va îmbiba cu ulei.

Citește și: Cum să prepari aripioare de pui ca la KFC. Așa vor ieși crocante și gustoase

Cum faci cele mai bune ciocănele crispy. Vor ieși exact ca la KFC
Carnea de pui se pune la marinat în iaurt

Cum faci cele mai bune ciocănele crispy

Ingrediente:

  • 6-8 ciocănele de pui
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 400 ml lapte bătut/iaurt de băut

Citește și: Cu ce să ungi pulpele de pui înainte de a le băga la cuptor. Vor ieși mai fragede și mai suculente, rețeta te va cuceri

Pentru crustă:

  • 200 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • ulei pentru prăjit

Citește și: Secretul pentru a obține pulpe de pui crocante. Ies mai bune ca la fast-food, ce trebuie să adaugi de fapt

Mod de preparare:

Se spală bine ciocănelele de pui și se usucă cu prosoape de hârtie. Într-un bol încăpător, se face o marinadă din condimente și lapte bătut sau iaurt. Se adaugă ciocănelele și se amestecă bine. Este ideal să folosiți mâinile și să masați carnea, pentru ca marinada să intre bine în fibră. Se dă vasul la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a prăji ciocănelele.

Pentru a face crusta crocantă, se pun fulgii de porumb într-o pungă de tip zip-lock și se zdrobesc cu un ciocan pentru șnițele sau cu un sucitor. Se amestecă într-un bol făina, amidonul, fulgii de porumb mărunțiți și condimentele.

După ce carnea a stat la marinat, se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei 15 minute. Se pune într-o sită, pentru ca laptele bătut să se scurgă. Se trece fiecare ciocănel prin amestecul de făină, fulgi de porumb, amidon și condimente, astfel încât să fie acoperit uniform de acest amestec.

Citește și: Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori

Cum se prăjesc ciocănelele

Se pune o cratiță pe foc și se adaugă un litru de ulei. Este important să folosim suficient ulei, astfel încât ciocănelele să fie acoperite uniform de acesta. Spre deosebire de șnițele, pe care le putem face în tigaie, cu mai puțin ulei, ciocănelele și aripioarele crispy se prăjesc în baie de ulei.

Când uleiul este încins, se adaugă ciocănelele. Se amestecă, astfel încât acestea să nu se lipească de fundul vasului. Se prăjesc timp de 15-20 de minute sau până când sunt bine rumenite. Dacă ai un termometru de bucătărie, folosește-l pentru a măsura temperatura uleiului. Acesta trebuie să aibă în jur de 160 de grade Celsius.

Se scot ciocănelele de pui pe prosoape de bucătărie și se lasă la scurs, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se servesc alături de cartofi prăjiți, sos de usturoi sau salată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…