Cum faci o omletă pufoasă și gustoasă. Cu ce trebuie să înlocuiești uleiul şi câte ouă trebuie să folosești

Cum pregătești rapid o omletă pufoasă şi gustoasă? Ei bine, nu este deloc complicat! Trebuie doar să ții cont de câteva reguli simple.
Cum faci o omletă pufoasă și gustoasă. Cu ce trebuie să înlocuiești uleiul şi câte ouă trebuie să folosești

Învață cum faci o omletă pufoasă și gustoasă pentru micul dejun. Acest preparat este unul dintre cele mai apreciate de către oamenii din toată lumea. Timpul de preparare este unul scurt și nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a găti o omletă perfectă pentru întreaga familie.

Cum faci omletă pufoasă și gustoasă pentru familia ta

Cum faci o omletă pufoasă şi gustoasă pentru familia ta, rapid și ușor de gătit. Ei bine, nu este deloc complicat. Trebuie doar să ții cont de câteva reguli. Trebuie să știi că, chiar și când gătești o omletă, sunt multe lucruri pe care le poți greși și poți face o clătită cu ou în loc de o omletă gustoasă.

Cum faci omletă pufoasă şi gustoasă. Greșeli pe care le faci adesea

Tava este prea mare pentru ingredientele pe care le ai

În acest caz omleta nu este suficient de pufoasă, și astfel, preparatul tău va deveni o clătită cu ou.

Tigaia era prea fierbinte înainte de gătit

În acest caz, oul se va prăji foarte repede și va fi o crustă în partea de jos. Din acest motiv, vei avea o omletă uscată, așa că ar trebui să folosești foc mediu.

Cum faci o omletă pufoasă şi gustoasă

Nu ai luat tigaia la momentul potrivit de pe foc

Omleta se va arde în partea de jos și va fi plată. Evită să amesteci ouăle cu un mixer. Dacă faci asta, din cauza spumei, omleta nu va ieși cum trebuie. Ouăle și laptele trebuie amestecate cu un tel obișnuit. Doar amestecă albușurile și gălbenușul, adaugă laptele și amestecă din nou. Dacă folosești un mixer, omleta va fi foarte subțire.

Nu te-ai uitat la omletă în timp ce găteați

Când prepari omleta, este mai bine să nu te îndepărtezi de aragaz. Îndepărtează bulele care apar la suprafață. Dacă nu faci asta, în omletă se vor forma cratere deloc apetisante.

Ai folosit ulei

Cum faci o omletă pufoasă şi gustoasă. Acest ingredient face ca omleta sa aibă un gust spumos. Dar dacă folosești unt, gustul este fraged și cu adevărat plăcut. Poți folosi un amestec: adaugă doar o picătură de ulei în unt. Dacă vrei să ai o omletă cu adevărat pufoasă și gustoasă, trebuie să o gătești la cuptor.

Farfuria pe care ai pus omleta era rece

Acesta este unul dintre trucurile de care trebuie să ții cont. Nu foarte multă lume știe despre acest lucru. Este mai bine să folosești o farfurie caldă, înainte să consumi omleta.

Ingrediente pentru omletă pufoasă și gustoasă pe aragaz

Ai nevoie de:

  • 7 ouă
  • 210 ml lapte (30 ml pentru fiecare ou)
  • Sare
  • 60 de grame de unt
  • Piper și condimente (opțional)

Omletă pufoasă și gustoasă. Modul de preparare

Folosește un tel sau o furculiță pentru a amesteca ouăle. Adaugă lapte, sare și amestecă. Încinge tigaia cu unt. Toarnă amestecul pe tigaie și ține-l la foc mediu (aproximativ 10 minute). Scoate bulele formate în omletă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.6 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *