Cum faci rapid codițe împletite. Trucuri ca să iasă perfect

Iată cum poți să împletești părul astfel încât să obții cele mai frumoase codițe.
Cum faci rapid codițe împletite. Trucuri ca să iasă perfect

Cum faci rapid codite impletite și ce trucuri trebuie să ai în vedere ca să îți iasă perfect. Cozile împletite se numără printre cele mai populare tipuri de coafuri. De asemenea, sunt un trend de interes și se mențin în topul tendințelor de coafură datorită aspectului lor elegant și sofisticat.

Fie că îți dorești un look elegant sau unul simplu, codițele împletite sunt o alegere inspirată atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară. Această coafură este una dintre cele mai vechi și mai populare. Poți merge în oraș purtând cozi împletite sau poți merge și la serviciu în timp ce porți o asemenea coafură simplă. Cozile pot fi împletite pe lungimea părului până la bărbie, dar arată cel mai bine pe lungimea umerilor.

Cum faci rapid codițe împletite

Ca să realizezi o împletitură cât mai frumoasă, trebuie să ai în vedere câteva detalii esențiale. Iată ce trucuri trebuie să știi ca să iasă perfect.

1. Perie părul foarte bine

Ca să lucrezi cât mai ușor cu părul tău, trebuie să fie moale, ușor de manevrat. De aceea, trebuie să îl perii înainte pentru a-l  netezi de orice noduri sau încurcături. Folosește o perie cu perii din lemn sau un pieptene cu dinții rari. Trebuie să știi că periile sunt mai bune pentru a-ți netezi părul. Perierea părului înainte de a începe să-l împletești va preveni formarea nodurilor în părul tău.

2. Nu împleti părul dacă este ud

Este bine să îți speli părul înainte să-l împletești. Astfel va avea o textură moale, dar înainte să te apuci de treabă, trebuie să te asiguri că nu este ud. Altfel se va extinde pe măsură ce se usucă și se poate rupe în împletitură.

De asemenea, evită să folose1ti foarte multe produse de îngrijire a părului dacă vrei să-l împletești. Dacă ai părul foarte moale, este recomandată utilizarea unui șampon uscat. Părul curat și uscat poate fi prea alunecos pentru a rămâne pe loc în timp ce este împletit. Șamponul uscat adaugă textură care ajută firele de păr să fie mai ușor de împletit. Spală părul, usucă-l foarte bine apoi împarte-l în trei secțiuni pe fiecare parte.

3. Împarte părul în secțiuni egale

Ca părul să fie cât mai ușor de manevrat, trebuie bine periat, apoi împărțit în secțiuni egale. Dacă vrei să faci două cozi împletite, fă o cărare pe mijloc, apoi împarte cele două secțiuni de păr egale. Astfel firele de păr vor fi mai ușor de împletit și cozile vor avea un aspect neted. Pentru un plus de strălucire, poate fi aplicat un spray flexibil sau un fixativ.

Citește și tunsori la modă în 2022. Top 4 tendinţe

 

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.