Cum îi cheamă pe renii lui Moș Crăciun. Cel mai cunoscut e Rudolph, dar pe ceilalți?

Povestea fascinantă a renilor lui Moș Crăciun.
Cum îi cheamă pe renii lui Moș Crăciun. Cel mai cunoscut e Rudolph, dar pe ceilalți?

Renii lui Moș Crăciun sunt personaje iconice ale sărbătorilor de iarnă. Ei sunt cei care trag sania Moșului prin zăpadă, pentru a livra cadouri copiilor din întreaga lume. Cel mai cunoscut dintre ei este Rudolph, dar există și alți reni, opt la număr, fiecare cu propriile sale trăsături și calități.

Povestea renilor lui Moș Crăciun

Renii lui Moș Crăciun au prins viață odată cu poezia scrisă de Clement Clarke – „The night before Christmas” (Noaptea dinainte de Crăciun). În această poezie apare pentru prima dată Moș Crăciun într-o sanie trasă de reni pentru a aduce caoduri copiilor din întreaga lume.

Citește și: Unde locuiește Moș Crăciun? Adresa exactă a fost dezvăluită la radio

Poezia a avut un succes atât de mare, încât a avut un impact major, ulterior, asupra tradiției de împărțire a cadourilor de Crăciun.

În poezia respectivă, în noaptea de Crăciun, în timp ce membrii unei familii dorm liniștiți în paturile lor, tatăl este trezit de zgomotele venite de afară. Când privește pe fereastră, îl vede pe Moș Crăciun într-o sanie purtată prin aer trasă de opt reni.

La un moment dat, sania aterizează pe acoperișul casei, iar Moșul coboară pe horn împreună cu un sac plin cu jucării. Tatăl îl privește pe Moș Crăciun în timp ce umple ciorapii atârnați de șemineu. Moșul îl vede și cad amândoi de acord să nu spună nimic. Ulterior, Moșul pleacă înapoi pe horn, se suie în sania trasă de reni și în timp ce se îndepărtează, le urează un „Crăciun fericit și o noapte bună tuturor”.

Cum îi cheamă pe renii lui Moș Crăciun și ce tipuri de personalitate au

La început au fost opt reni: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder și Blitzen. Rudolph, cel mai cunoscut dintre renii lui Moș Crăciun a apărut mai târziu și a fost acceptat cu mult entuziasm.

Citește și: Când vine Moș Crăciun, de fapt. Seara în care lasă cadourile sub brad VIDEO

Rudolph este creația poetului american, Robert L. May, care în 1939 a decis să publice versurile sale în colaborare cu un lanț de magazine și să ofere cartea copiilor care intrau în magazin în perioada Sărbătorilor.

Potrivit poveștii, Rudolph era adesea luat în râs de ceilalți reni din cauza nasului său roșu strălucitor.

  • Dasher: Este primul ren menționat în poemul lui Moore. Este foarte iute și poate sări peste obstacole cu ușurință.
  • Dancer: Este un ren foarte talentat la dans și îi place să se joace.
  • Prancer: Este cel mai blând ren al lui Moș Crăciun. El îi iubește și îi ajută pe toți. Îi place să se uite în oglindă și să arate bine tot timpul.
  • Vixen: Este cunoscut pentru trucurile sale magice. Adesea reușește să îi enerveze pe ceilalți reni cu capacitatea sa de a face lucrurile să dispară și să apară la loc.
  • Comet: Este cel mai sociabil dintre reni. El este mereu zâmbitor și îi lasă pe copii să îl mângâie.
  • Cupid: Așa cum îi spune și numele, Cupid este cel mai afectuos ren din echipă. Renul este, de fapt, fată și decorează sania cu clopoței în formă de inimă roșie, iar mottoul său este: ”Răspândește iubirea”.
  • Donder: Numele său înseamnă “tunet” în germană. Este un ren puternic și își poate folosi coarnele pentru a deschide drumul prin zăpadă.
  • Blitzen: Numele său înseamnă “fulger” în germană. Este foarte iute și zboară ca fulgerul când spune Moș Crăciun ”mai repede”. De asemenea, este și foarte jucăuș.
  • Rudolph: cel mai cunoscut ren al lui Moș Crăciun. El are un nas roșu strălucitor, care îl ajută să ghideze sania lui Moș Crăciun prin ceața densă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *