Cum îngrijești corect orhideea din casă. Așa arată ghiveciul ideal, secretul pentru a înflori mereu

Lucrurile de care este necesar să ții cont
Cum îngrijești corect orhideea din casă. Așa arată ghiveciul ideal, secretul pentru a înflori mereu

Orhideele sunt una dintre cele mai populare plante pentru decorațiuni interioare. Florile lor colorate și extravagante aduc eleganță și farmec oricărei încăperi din casă. Cu toate acestea, ele necesită o îngrijire specifică, cum ar fi să aibă ghiveciul ideal pentru a le ajuta să înflorească.

Unde ar trebui să așezi orhideele în ghiveci? Ghiveciul perfect pentru a face planta să înflorească

Cum îngrijești o orhidee în ghiveci? Deși nu pare, orhideele sunt plante pretențioase, care necesită o îngrijire specială, așa că este normal să nu fim întotdeauna pregătiți cu tot ce avem nevoie pentru o plantă cu cerințe diferite față de marea majoritate. În acest caz, este important să știi că ghiveciul ideal pentru planta ta trebuie să fie transparent și etanș, deoarece cele mai populare orhidee, în habitatul lor natural, cresc de obicei atașate de crengi și trunchiuri de copaci, deci sunt expuse la lumină, potrivit panoramaweb.com.

Vezi și – Cu ce trebuie să uzi orhideele la 15 zile ca să înflorească tot anul. Amestecul banal care are efecte uimitoare

2 caracteristici esențiale ale ghiveciului pentru orhidee

Ghiveci transparent

Probabil ai observat că unele persoane își țin orhideele în ghivece transparente, deoarece acest lucru este esențial pentru a menține orhideea sănătoasă. Acest lucru se datorează faptului că orhideele sunt capabile să facă fotosinteză și cu ajutorul rădăcinilor lor, așa că trebuie să primească lumina soarelui. Din acest motiv, ghiveciul perfect pentru orhidee trebuie să fie confecționat dintr-un material translucid. În acest fel, vei ajuta planta să explodeze cu flori. Dacă urmează să primești vizitatori și vrei ca locuința ta să arate impecabil, poți așeza deasupra un ghiveci cu un design sau o culoare originală pentru câteva ore.

Dimensiunea ghiveciului

Ce tip de ghiveci este cel mai bun pentru orhidee? Un alt detaliu foarte important de care trebuie să ții cont atunci când îngrijești o orhidee acasă este să găsești un ghiveci de dimensiunea ideală, care să i se potrivească perfect. Nu uita că dacă este prea larg sau prea mare, orhideea nu va putea înflori. Recomandarea este să alegi un ghiveci puțin mai mare decât cel pe care îl ai înainte de a o transplanta și nu uita să folosești substratul ideal pentru orhideea ta!

Acum că știi care sunt caracteristicile esențiale ale ghiveciului perfect pentru orhidee, alege cu răbdare și obține cea mai bună „casă” în care planta ta să se simtă confortabil, astfel încât să poată înflori la potențialul său maxim în această vară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *