Cum îți dai seama ce tip de ten ai. Pașii esențiali de urmat

Cum îți dai seama ce tip de ten ai. Orice femeie își pune întrebări uneori, cu privite la ten. Petele roșii pot trăda o afecțiune dermtologică
Cum îți dai seama ce tip de ten ai. Pașii esențiali de urmat

Cum îți dai seama ce tip de ten ai, pentru a folosi produsele potrivite. Este foarte important să știți ce fel de ten aveți,  iar câțiva pași esențiali vă pot ajuta să cunoașteți acest lucru. Tenul vostru poate fi normal sau mixt, gras sau uscat. Iată mai jos câteva informații care vă pot fi de folos.

Cum îți dai seama ce tip de ten ai, pentru a folosi cremele potrivite

Orice femeie își pune întrebări uneori, cu privite la ten. Petele roșii înseamnă că am o afecțiune dermtologică sau pur și simplu am tenul iritat? Sau: Ai tenul uscat, dar parcă vara e mai gras? Asta înseamnă că e mixt sau normal? Ei bine, vă puteți răspunde la astfel de întrebări, parcurgând textul de mai jos.

Cum ne dăm seama ce tip de ten avem? Numeroase persoane recunosc că nu știu exact ce tip de ten au. E bine de știut faptul că îngrijirea lui diferă de la anotimp la anotimp. Mai mult, acesta se poate modifica în caz de stres sau dereglări hormonale.

Drept urmare, vă dezvăluim astăzi câteva trucuri care să vă ajute să vă dați seama ce tip de ten aveți.

Pasul 1

Cea mai bună perioadă pentru determinarea tipului de ten este una cu temperatură medie, fără expunere prea mare la soare sau umezeală, la frig extrem sau la vânt. Este foarte posibil ca tenul să se deshidrateze iarna de la frig și așa își va schimba textura. Așa poate părea mai mult uscat decât gras.

Cum îți dai seama ce tip de ten ai
Îngrijirea tenului

Un alt truc este să vă folosiți de 2 zile de weekend pentru a urmări transformările normale prin care trece tenul.

Cum îți dai seama ce tip de ten ai. Sfat din partea specialistului

„Vineri seara, demachiază tenul, curăță-l în profunzime și hidratează-l, așa cum faci de obicei. Apoi, în zilele de sâmbătă și duminică, nu folosi deloc machiaj, produse de curățare sau de hidratare, chiar dacă se poate să simți nevoia. Spală fața doar cu multă apă plată la temperatura camerei, de 2-3 ori pe zi.

În acest mod vei observa cum se comportă tenul tău, independent de produsele cometice care îl pot influența.

Urmărește unde apare exces de sebum, dacă există zone uscate, dacă tenul te strânge sau se descuamează, dacă este lucios sau mat, și notează toate aceste lucruri într-un carnețel. Duminică seara poți relua ritualul tău normal de înfrumusețare”, potrivit specialistului în domeniul dermatocosmetic.

Pasul 2

Cum se recunoaște tenul normal

Tenul normal este în general echilibrat, rareori apar coșuri sau puncte negre. Este întâlnit destul de rar în cazul adulților, fiind mai degrabă un tip de ten caracteristic copiilor, înainte de pubertate.

Nu prezintă nici zone cu exces de sebum pe parcursul zilei, dar nici zone uscate, cu descuamări sau senzație de strângere.

Cum se recunoaște tenul mixt

Acest ten este un ten echilibrat, care prezintă exces de sebum doar în zona T, și asta după mai mult de 4-5 ore de la curățare. În cazul în care după-amiază fruntea, nasul și bărbia sunt mai lucioase, cu o piele ușor uleioasă, vă încadrați în această categorie.

Cum se recunoaște tenul uscat

Foarte rar se întâmplă ca tenul uscat să prezinte exces de sebum. Asta se poate întâmpla în timpul verii, când este căldura extremă.

Tenul uscat are nevoie de hidratare în cel mult 1-2 ore de la curățare, altfel apar zone uscate, cu descuamări și senzație de piele care strânge.

Cum recunoașteți tenul sensibil

Tenul sensibil necesită o îngrijire specială cu produse dedicate. Acest tip de ten prezintă deseori roșeață, urme și iritații și reacționează imediat la aproape orice tip de produs.

Tenul gras

Principala caracteristică a tenului gras este excesul de sebum, chiar și la 2-3 ore după curățare. Tenul devine rapid lucios. Machiajul se strânge și ai nevoie de produse matifiante. De asemenea, pen un astfel de ten ar trebui să folosiți pudră.

8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.