Cum îți poate influența trezitul devreme starea de spirit. Un nou studiu scoate la iveală detalii surprinzătoare

Unele perosane se terzesc cu noaptea-n cap și sunt energici și activi toată ziua. Altele, în schimb, sunt persoane nocturne, care dimineața nu sunt funcționale.
Cum îți poate influența trezitul devreme starea de spirit. Un nou studiu scoate la iveală detalii surprinzătoare

Trezitul devreme este secretul productivității pentru mulți oameni de succes. De la sportivi la medici, oamenii care muncesc recomandă să te trezești devreme. Asta îți oferă un avans pentru toată ziua și mai mult timp pentru a finaliza ce ți-ai propus. Dar puțini știu cum îți poate influența trezitul devreme starea de spirit.

Trezitul devreme poate părea dificil, în special pentru persoanele nocturne. Dar trebuie știut că are mari beneficii, inclusiv îmbunătățirea calității somnului, a sănătății mintale și a productivității.

Cei care se trezesc devreme tind să se concentreze mai bine și să fie mai atenți și plini de energie pe tot parcursul zilei. Un studiu din 2010 a constatat că oamenii matinali sunt mai proactivi și orientați spre obiective, au abilități puternice de rezolvare a problemelor.

Somnul celor care se trezesc devreme este, în general, mai de calitate. Somnul adecvat și consistent îmbunătățește tensiunea arterială, sistemul imunitar, funcțiile de bază ale creierului, starea de spirit și oferă corpului tău timp să se repare.

Cum îți poate influența trezitul devreme starea de spirit

Când te trezești devreme, ai timp să faci un mic dejun complet și sănătos. Cu o primă masă sățioasă, este mai probabil să faci alegeri alimentare mai sănătoase în cursul zilei, reducând la minimum riscul de creștere în greutate și obezitate.

Pentru persoanele ocupate, dimineața devreme ar putea fi singurul moment în care ar avea timp să facă exerciții fizice. După zile lungi de muncă, să ajungi la sală poate fi dificil și s-ar putea să te simți nemotivat. Poate fi ușor să sari peste un antrenament după o zi lungă, dar nu este atât de ușor să faci asta dimineața.

Antrenamentele de dimineață, când ești mai energic, te ajută să ai energie toată ziua. Mișcarea reduce riscul de boli de inimă, îți îmbunătățește starea de spirit, reglează zahărul din sânge, îți controlează greutatea, îți îmbunătățește funcția cognitivă, printre multe alte beneficii.

Beneficii majore ale trezitului de dimineață

Persoanele care se trezesc devreme au gânduri mai pozitive în comparație cu cele nocturne. Sunt mai optimiste, agreabile, conștiincioase și mulțumite de viață. Femeile care se trezesc devreme sunt, de asemenea, mult mai puțin susceptibile de a dezvolta boli mintale, cum ar fi depresia sau anxietatea.

Oamenii care se trezesc devreme merg de obicei la culcare mai devreme. Când dormi între 7 și 9 ore recomandate, corpul și mintea ta au suficient timp pentru a se reface. Astfle, rezultă un corp și o minte mai sănătoasă.

Trezitul de dimineață reduce, de asemena, stresul. Asta deoarece le ajunge timpul pentru tot ce i-au propus și nu e nevoie să se grăbească. Iată cum îți poate influența trezitul devreme starea de spirit, potrivit eachnight.com.

9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.