Cum l-a schimbat pe Bogdan Dumitrache rolul din „Băieții buni ajung în Rai”. „Perspectiva morții te obligă” VIDEO EXCLUSIV

”Am încercat să păstrez o linie de echilibru între muncă și timpul petrecut cu familia”

Bogdan Dumitrache este unul dintre cei mai apreciați actori din România. Chiar dacă este o prezență constantă în piese de teatru, lumea îl identifică mai mult cu lungmetrajele, având zeci de roluri importante în filme românești. Mai mult decât atât, este unul dintre cei mai apreciați actori români la festivaluri de film internaționale și deținător al mai multor trofee GOPO. Cu toate că are zeci de filme la activ, cel mai recent, ”Băieții buni ajung în Rai” a avut un impact puternic asupra lui. Bogdan Dumitrache a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că acest rol i-a deschis și mai tare ochii și percepția despre viață.

”În România se poate trăi din artă”

Actorul se numără printre acei norocoși care au avut șansa să experimenteze tot felul de tipologii și situați cu ajutorul filmelor în care a jucat. Pentru cele mai multe roluri a primit distincții de la diferite festivaluri de film naționale și internaționale, dar și lecții de viață. De departe însă, se pare că cea mai importantă lecție de viață a primit-o grație filmului ”Băieții buni ajung în Rai”. În acest lungmetaj, Bogdan Dumitrache îl intepretează pe Dan, un bărbat care moare într-un accident de mașină și ajunge în Rai, pe o plajă pustie, unde totul este de poveste. În film află că nu este singur, ci prezentă este Laura, fata de care era îndrăgostit în liceu și nu avut niciodată curajul să-i recunoască asta. Pe lângă decorul în care a filmat, Bogdan Dumitrache s-a bucurat și de scenariu în sine, luându-l ca o lecție de viață.

”De data asta am filmat într-o locație unică, pe o plajă pustie și atunci am avut tot timpul din lume și ne-am bucurat și de filmarea relaxată și de plaja minunată pe care ne-am aflat. Partea dificilă a fost că nu ne-am bronzat. Ca actor trebuie să păstrezi racord și nu am voie să mă bronzez. Când stai o zi întreagă la plajă fără să ai voie să te bronzezi devine neplăcut de la un punct în colo”, ne-a povestit actorul despre zilele de filmare pentru acestă peliculă.

Citește și: Șerban Pavlu din Clanul, despre secretul succesului în actorie. Ce pasiuni au copiii săi: ”Natalia s-a dezis de meseria asta” VIDEO EXCLUSIV

Chiar dacă au trecut aproape 3 ani de atunci, își aduce aminte cu exactitate, asta și pentru că actorii români nu se bucură prea des de astfel de condiții pe un platou de filmare.

”S-a filmat în 2021, în septembrie. Am prins o vară frumoasă, o toamnă superbă, a fost pustie toată plaja, am făcut baie până la începutul lui octombrie”.

Din păcate însă nu s-a bucurat prea mult de locul unde se afla și nu a putut îmbina utilul cu plăcutul. Mai precis nu a putut să se bronzeze deloc în acele zile în care au avut loc filmările. De altfel aceasta este principala problemă a actorilor, aceea de a rămâne în racord cu personajul jucat, problemă care îi face să nu poată avea mai multe proiecte în același timp.

”În principiu este greu să joci în paralel în două filme. Sigur se pot folosi peruci și așa mai departe, dar în general unui regizor care mi-a cerut să-mi las barba șase luni de zile e greu să-i zic să o scurtăm un pic că mai fac și eu o șușă, ceva reclamă la un salon”.

Bogdan Dumitrache a jucat viața de dincolo de moarte

Revenind însă la filmul ”Băieții buni ajung în Rai”, care din 22 martie va rula în toate cinematografele din țară, Bogdan Dumitrache s-a întors de la filmări cu o altă perspectivă asupra prezentului.

”Perspectiva morții te obligă să te uiți un pic diferit la viață, la cum o trăiești, la timpul pe care îl ai, timpul pe care îl dai lângă oamenii dragi și pentru ce îl dai. Cu siguranță. Întotdeauna am încercat să păstrez o linie de echilibru între muncă și timpul petrecut cu familia. Familia este cel mai important lucru pentru mine. Reușesc într-o bună măsură să acord timp copiilor și tutoror membrilor familiei, în general”, a explicat actorul.

Citește și: Filmul românesc în care o să apară Horia Brenciu. Pavel Bartoș l-a dat de gol: “E nebunie” VIDEO EXCLUSIV

Asta nu înseamnă că va încerca să muncească mai puțin tocmai pentru că pentru el actoria nu este o meserie pe care o face doar din dorința de a avea o stabilitate financiară. Totuși, în 2024 poate afirma faptul că actorii români nu mai pot fi etichetați drept ”muritori de foame” mai ales că încep să fie din ce mai mult proiecte atât în teatru cât și de film.

”Fiecare actor trebuie să-și găsească echilibrul personal între a juca în film și teatru, să-și facă opțiunile. Nu știu care este rețeta fiecăruia dintre noi, că nu cred că se aplică la fel pentru toți, dar cred în România se poate trăi din artă, se poate face artă de calitate și cu plăcere. Până la urmă este o meserie vocațională”, a mai completat Bogdan Dumitrache pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *