Cum ne pot îmbolnăvi fizic toate dezechilibrele psihice. Psihoterapeutul Laura Ghiță spune clar VIDEO EXCLUSIV

Laura Ghiță: "Tristețea ne ține acolo blocați"
Cum ne pot îmbolnăvi fizic toate dezechilibrele psihice. Psihoterapeutul Laura Ghiță spune clar VIDEO EXCLUSIV

Psihoterapeutul Laura Ghiță a vorbit la Ego Life despre cum ne pot îmbolnăvi fizic toate dezechilibrele psihice. Specialistul a explicat ce se întâmplă în organismul nostru atunci când lăsăm emoțiile să ne afecteze. Urmările se văd în timp, atunci când poate am și uitat de problema respectivă și de felul în care ne-a afectat.

Laura Ghiță: “E o energie care stagnează”

Laura Ghiță a vorbit despre felul în care ne impactează experiențele de la nivelul psihic și emoțional de care nu ținem cont. Se întâmplă uneori ca o energie să stagneze, iar în timp să ajungă la structura fizică și să apară probleme.

Specialistul susține că furia este singura energie negativă care mișcă. Tristețea în schimb, este mult mai periculoasă deoarece ne ține blocați, iar dacă nu știm să o eliminăm, la un moment dat se va vedea la structura fizică. Abia atunci ne vom întoarce în trecut pentru a vedea ce s-a întâmplat și să căutăm soluții.

“În mod categoric, eu chiar cred asta. Pe structura fizică, toate aceste dezechilibre emoționale, psihice ajung în ultima fază pe structura fizică. Noi avem tot felul de tot felul de emoții, avem tot felul de gânduri, ne impactează tot felul de experiențe la nivel psihic și emoțional ori dacă noi nu ținem cont de ele și le tot ducem în spate așa și tot repetăm anumite povești sau experiențe ele ajung pe structura fizică. (…)

E o energie care stagnează. Furia e bună, este o energie care mișcă. Tristețea este mai periculoasă. Tristețea ne ține acolo blocați. Atunci când am ajuns la structura fizică e clar că ceva acolo nu am băgat în seamă prea de multă vreme și trebuie să mă uit acolo”, a spus psihoterapeutul Laura Ghiță la Ego Life.

Psihoterapeutul, sfaturi pentru o persoană care vrea să încheie o relație

Laura Ghiță a dezvăluit la Ego Life cum trebuie să se producă o despărțire în orice tip de relație. Sfatul psihoterapeutului este ca decizia să se ia într-o stare de echilibru, nu cu furie sau frustrare. Indiferent de decizia luată, este foarte importantă starea de spirit.

“E important să pleci de acolo în starea asta de echilibru și de împăcare și nu cu furie, nu cu frustrare… Indiferent de ce decizi!”, a răspuns psihoterapeutul Laura Ghiță.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.