Cum poți afla locația contactelor tale din WhatsApp. Pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi

Cum poți afla locația contactelor tale din WhatsApp. Pașii esențiali pe care trebuie să-i urmezi

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, dar cu toate acestea încă prezintă multe necunoscute pentru utilizatori. Spre exemplu, știai că există posibilitatea să afli locația contactelor tale? Ei bine, pentru a descoperi unde se află persoanele cu care vorbești, trebuie îndepliniți câțiva pași.

Cum poți afla locația contactelor tale din WhatsApp

Pe lângă faptul că îți permite să trimiți mesaje, atât text cât și video, persoanelor din listă, oriunde s-ar afla ele, WhatApp îți oferă o mulțime de alte opțiuni. Poți, de asemenea, să partajezi fotografii sau videoclipuri cu prietenii, să comunici prin apel video, sau chiar să participi la o conferință cu mai mulți utilizatori.

Există însă și o funcție care îți permite să afli locația contactelor. Pentru a face acest lucru, dacă ai un smartphone cu Android, fă clic pe conversația dorită și apoi apasă pictograma cu agrafa de hârtie. Dacă ai un dispozitiv iOS, va trebui să faci clic pe butonul „+”.

Ai la dispozițe două opțiuni: „Send my real location” (Trimite ocația mea reală) și „Send my real time location” (Trimite locația mea în timp real). Pentru a ști unde se află persoana cu care vorbești, roag-o să îți trimită locația sa.

Dacă acest lucru nu este însă posibil, există o altă metodă pe care o poți folosi. Această tehnică este recomandată doar în situații de maximă urgență, cum ar fi dispariția unui membru al familiei.

Te-ar putea interesa și: Cum poți să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. Funcția de care puțini știu

Metoda simplă prin care poți localiza o persoană cu ajutorul WhatsApp

Pentru a afla locația unui contact fără ca acesta să știe, trebuie să folosești atât tu cât și persoana respectivă WhatsApp Web, iar pe computerul pe care îl folosești să ruleze sistemul de operare Windows 10 sau 11.

Primul pas este să accesezi WhatsApp Web de pe calculatorul tău. Este recomandat să te asiguri că ai închis filele din fundal și să alegei ultima conversație pe care ai avut-o. Apoi deschide Task Manager-ul Windows-ului folosind „Ctrl+Alt+Delete”, după care apasă „Win + R” pentru a accesa funcția „Run OS”.

Ulterior va trebui să deschizi promptul de comandă tastând „cmd” și apăsând „Enter”. Apoi, tot ce trebuie să faci este să tastezi  „netstat-an” și să apăsați „Enter”. După ce ai finalizat acești pași, vei observa că ți se afișa IP-ul persoanei de contact.

Pentru a afla unde se află persoana respectivă, trebuie doar să introduci adresa de IP pe https://www.ipaddress.com/ip-lookup.

Te-ar putea interesa și: Setarea pe care trebuie să o faci ca să nu-ți citească nimeni mesajele de pe WhatsApp, chiar dacă îți lasi telefonul fără parolă. Trucul uimitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *