Cum poți să cureți chiar și cele mai dificile pete de pix și carioci de pe haine. 3 trucuri banale cu rezultate imediate

Metode inedite prin care scapi rapid de aceste pete
Cum poți să cureți chiar și cele mai dificile pete de pix și carioci de pe haine. 3 trucuri banale cu rezultate imediate

Persoanele care au copii știu de cât greu ies urmele de pix și de cariocă de pe mobilier, pereți, sau de pe haine. Există, însă, câteva soluții eficiente care scot aceste pete. Par greu de curățat, dar nu și imposibil!

Cum poți să cureți chiar și cele mai dificile pete de pix și carioci de pe haine

Urmele de pix sau de cariocă de pe pereți sau haine dau multe bătăi de cap celor care au copii mici în casă. Dacă de pe zugrăveala este mai simplu să scoți aceste pete, la haine, lucrurile se complică. Totuși, există soluții care îndepărtează cu succes și cele mai dificile pete de pix și carioci de pe articolele vestimentare.

Aveți nevoie de doar câteva ingrediente banale din casă pentru ca aceste urme să dispară complet. Iată care sunt acestea:

Produse pe bază de alcool

Dacă aveți urme de pix sau cariocă pe haine, important este să știți ce fel de pastă au, pentru a ști cum acționați. De obicei, pixurile tradiționale au o pastă cu bază uleioasă, care poate fi curățată rapid cu solvenți specifici.

În schimb, pixurile cu pastă fluidă sunt ușor de spălat cu apă și detergent. Cel mai greu de curățat sunt pixurile cu gel, care conțin o cerneală puternic pigmentată. Așadar, dacă vă confruntați cu cele enumerate mai sus, tot ce trebuie să faceți este să tamponați hainele cu alcool rafinat sau cu alcool medicinal. Alcoolul va dizolva rapid pasta de pix sau culoarea cariocii, de aceea trebuie să tamponați de mai multe ori.

Apoi bagă rufele la mașina de spălat, pentru că alcoolul sanitar lasă și el urme pe țesătură. Alcoolul medicinal merge de minune folosit și pe tapițeria mobilei sau pe draperii.

Pasta de dinți

Pasta de dinţi face minuni dacă aveți haine pătate de pix sau cariocă. Puneţi pastă de dinţi pe o lavetă moale şi ştergeţi petele de pe haine, frecând ușor. Apoi îndepărtaţi apoi pasta cu un prosop uscat, după care le puneți la mașina de spălat. Vor ieși impecabile!

Fixativul de păr scoate urmele de pix

Un alt truc eficient este și folosirea fixativului de păr. Pulverizează fixativ pe pata de pix sau de cariocă și așteaptă câteva minute să se usuce. Important este să faceți acest proces atunci când petele sunt proaspete, pentru o eficacitate mai mare.

Dacă totuși nu pulverizați rapid fixativ de păr, puteți folosi și gel antibacterian pentru mâini pe bază de alcool pentru urmele de pix de pe hainele preferate. Puneți gel pe pată și tamponați cu o batistă curată, de mai multe ori, până dispare orice urmă de pix.

Citește și: De ce să nu pui zeamă de lămâie peste petele de pe hainele colorate. Greșeala pe care trebuie să o eviți

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *