Cum poți să dezinfectezi bureții de bucătărie. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Tu știi ce conțin bureții tăi de vase?

Scris de: Oana Matei

11 May. 2023

Cum poți să dezinfectezi bureții de bucătărie. Greșeala pe care o fac numeroase persoane

Unul dintre articolele de bucătărie pe care îl utilizăm zilnic este buretele de vase. Fie  îl utilizăm pentru a spăla vasele, fie că îl folosim pentru a spăla chiuveta sau aragazul, buretele de vase este unul dintre cele mai murdare obiecte din casă. Deși nu se observă cu ochiul liber, bureții de bucătărie sunt plini de microorganisme care pot fi dăunătoare sănătății noastre. Umiditatea și reziduurile alimentare creează un mediu propice proliferării multor agenți patogeni. 

Soluții pentru dezinfectarea bureților de bucătărie

Prin urmare, este esențial să înveți diferite metode de dezinfecție zilnică, a bureților de vase, de preferință după fiecare utilizare. Dacă știi cum să o faci, nu rata cele 5 soluții pe care le împărtășim mai jos.

Umiditatea și resturile alimentare, de pe buretele de vase, creează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, precum E. coli. Salmonella sau Campylobacter, printre altele. În acest tip de mediu ele pot prolifera ușor, supraviețuind până la două săptămâni.

Când folosești buretele pentru spălarea vaselor, multe dintre aceste microorganisme se pot răspândi pe diferite ustensile de bucătărie, ceea ce crește riscul de infecție. Din fericire, este suficient să-l dezinfectezi în mod regulat, sau să folosești metodele noastre de dezinfectare pentru a-l menține curat.

Soluții pentru dezinfectarea bureților de bucătărie

Deși metodele de dezinfectare a bureților de bucătărie sunt destul de utile, ar trebui să-i înlocuiești de aproximativ două ori pe lună. Deși pot arăta bine la exterior, aceștia pot menține, în interior, resturi alimentare și bacterii dăunătoare.

  • Oțet alb

Oțetul alb este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru a dezinfecta bureții de bucătărie. Datorită concentrației sale de acizi organici, modifică mediul de care au nevoie microorganismele pentru a prolifera. În plus, elimină mirosurile și grăsimea din bureți.

Cum se utilizează?

Într-o cană se amestecă o parte de apă fierbinte, cu o parte oțet alb. Se înmoaie buretele în această soluție, pentru 20 de minute. Strânge buretele de mai multe ori pentru a elimina reziduurile, apoi clătește-l cu apă.

Vezi și Ingredientul minune din bucătărie care îți face casa lună. Locuința ta va străluci de curățenie, efectele sunt spectaculoase

  • Detergent lichid

Proprietățile detergentului lichid de vase pot curăța în profunzime buretele de vase.

Cum se utilizează?

Se dizolvă o lingură de detergent lichid într-o cană cu apă clocotită. Se scufundă buretele în soluție pentru 20 de minute.

  • În cuptorul cu microunde

Datorită temperaturilor ridicate, cuptorul cu microunde poate fi de ajutor pentru eliminarea bacteriilor patogene din bureții de vase.

Cum se utilizează?

Pentru că bureții de vase sunt fabricați din materiale sintetice, aceștia se pot topi în cuptorul cu microunde. Din acest motiv, necesită o înmuiere prealabilă în soluție cu apă și oțet. Într-un vas de sticlă toarnă apă și oțet, înmoaie bine buretele și dă vasul la cuptorul cu microunde pentru 2 minute.

Vezi și Obiectele pe care sigur nu știai că trebuie să le cureți zilnic. Unele de pe listă te vor surprinde total

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *