Remedii naturale pentru a elimina ridurile de pe frunte. Cum poți scăpa de ele, chiar la tine acasă, cu ajutorul unor metode simple

Măști antirid eficiente

Scris de: Oana Matei

10 May. 2023

Remedii naturale pentru a elimina ridurile de pe frunte. Cum poți scăpa de ele, chiar la tine acasă, cu ajutorul unor metode simple

Ridurile apar în mod natural odată cu îmbătrânirea pielii. Procesul de îmbătrânire a pielii începe în jurul vârstei de 25 de ani și se manifestă prin scăderea producției de colagen și elastină – două proteine care mențin pielea suplă și elastică. Pe măsură ce producția acestor proteine scade, pielea își pierde elasticitatea și fermitatea, ceea ce poate duce la apariția ridurilor. Ridurile sunt inevitabile odată cu trecerea timpului.

4 măști naturale antirid care chiar  funcționează

Cu toate acestea, un stil de viață sănătos și o îngrijire adecvată a pielii pot încetini procesul de îmbătrânire și pot preveni apariția ridurilor premature. În articolul nostru, vei găsi câteva măști antirid eficiente, din ingrediente naturale, pe care le poți face acasă.

Mască antirid cu gel de semințe de in

Ai nevoie de: 100 mililitri apă fierbinte, o lingură de semințe de in

Preparare: într-o jumătate de cană cu apă fierbinte, infuzează o lingură de semințe de in. Lasă semințele la infuzat timp de 12 ore. După acest interval de tip, strecoară amestecul și aplică gelul rezultat, pe tenul curat. Când masca se va usca, aplică un al doilea strat de gel. Repetă operațiunea până la 6 straturi. Lasă masca să acționeze timp de 20 de minute. Îndepărtează masa cu apa călduță. Pentru efect vizibil, masca se va aplica zilnic timp de 12 zile consecutive.

Mască cu iaurt, miere și banane

Ai nevoie de: o banană, 2 linguri suc de portocale, o lingură de miere, 1/4 cană de iaurt, 3 picături de vitamina E

Preparare: într-un vas, cu un blender vertical, omogenizează toate ingredientele până se formează o pastă cremoasă. Aplică masca pe tenul curat și uscat, lasă să acționeze pentru 20 de minute și clătește cu ap călduță. Masca se aplică de 3 ori pe săptămână.

Vezi și Mască pentru cearcăne și riduri de expresie. Ce ingredient banal din bucătărie să folosești pentru combaterea „ochilor obosiți”

Mască cu cafea și miere

Ai nevoie de:2 linguri de cafea măcinată, 2 linguri de miere, 2 picături de vitamina A

Preparare: într-un vas amestecă ingredientele până se formează o pastă. Pe tenul curat și uscat, aplică masca, evitând zona ochilor și lasă-o să acționeze 10-15 minute, apoi îndepărtează cu un prosop umed. Masca se aplică o dată pe săptămână.

Mască de orez și lapte

Ai nevoie de:1/4 pudră de orez brun, 3 linguri de orez brun, 1 lingură de miere, 1 lingură de lapte, 2 căni de apă

Preparare: pune orezul la fiert pentru 20 de minute. Orezul se strecoară si se lasă să se răcească. Se amestecă 1/4 linguriță de făină de orez brun pudră cu lapte și miere pentru a forma o pastă. Curăță fața ca de obicei și aplică masca, pe pielea uscată. Se lasă să acționeze, aproximativ 15 minute, până se usucă complet. Apoi, îndepărtează masca cu apa în care a fiert orezul. Pentru cele mai bune rezultate, aplică masca o dată pe săptămână.

Vezi și Alimentul care reduce ridurile. Specialiștii au ajuns la o concluzie uimitoare: “O îmbunătățire semnificativă”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *