Cum poți să scoți rapid sâmburii cireșelor. Trucul banal care îți va ușura munca

Metoda te ajută să economisești timp

Scris de: Daoud Andra

13 Jun. 2023

Cum poți să scoți rapid sâmburii cireșelor. Trucul banal care îți va ușura munca

Cireșele se numără printre cele mai gustoase fructe care se coc la începutul verii. Indiferent că vrei să prepari din ele dulceață sau vrei să le cureți de sâmburi pentru a le oferi copiilor, există câteva moduri simple și ingenioase de a face acest lucru. Iată cum poți să scoți rapid sâmburii cireșelor, dacă nu ai un instrument special la îndemână.

Trucul care te ajută să scoți rapid sâmburii cireșelor

Există numeroase trucuri care ne fac viața mai ușoară în bucătărie. Indiferent că vorbim despre a curăța rapid fructe și legume sau a îndepărta sâmburii acestora, există metode care te salvează de mult efort și timp pierdut. Dacă nu ai la îndemână un instrument special pentru a scoate sâmburii de la cireșe și de la vișine, poți apela la o metodă la fel de eficientă.

Citește și: Prăjitură cu cireșe și cremă de mascarpone. Cel mai delicios desert de vară

Ai nevoie de o sticlă goală de suc sau de vin, din sticlă și un pai de plastic sau un băț. Funcționează în cazul cireșelor mai mari, pentru că fructele trebuie puse pe gura sticlei, fără să alunece în interior. Introdu paiul în cireașă și împinge sâmburele. Acesta va cădea în sticlă, iar cireșele vor rămâne intacte.

Alte instrumente de care te poți folosi pentru a curăța cireșele de sâmburi sunt: acele de siguranță, agrafele de păr sau chiar bețele de frigărui. Acestea pot fi folosite pentru a împinge sâmburele în exterior, astfel încât pulpa fructelor să rămână intactă. Un alt instrument util poate fi capătul unui poș, pe care îl folosești să ornezi prăjiturile. Partea ascuțită poate fi folosită pentru a împinge sâmburii cireșelor în afară.

Citește și: Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie

De ce să lași cireșele în apă cu sare, înainte de a le consuma

Pentru a te asigura că fructele sunt curate și pot fi consumate în siguranță, poate fi nevoie de mai mult decât câteva jeturi de apă rece. În interiorul cireșelor se ascund, de multe ori, viermișori care se hrănesc cu pulpa acestor fructe. Pentru a-i îndepărta, este nevoie să lași cireșele la înmuiat, în apă cu sare, timp de 10-15 minute, înainte de a le consuma.

Sarea face micile insecte care se ascund în interiorul cireșelor să iasă la suprafață și, în acest fel, poți scăpa de ele. Aruncă apa în care au stat fructele și mai clătește-le o dată, în apă rece. Apoi, fructele vor fi numai bune pentru a fi servite ca atare, incluse in deserturi sau pentru a fi transformate în dulceață sau compot.

Citește și: De ce să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le consumi. Metoda pe care o vei folosi mereu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *