Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie

Negresa este unul dintre deserturile preferate ale gospodinelor, deoarece se pregătește ușor șoi toată lumea iubește această prăjitură delicioasă.

Scris de: Oana Matei

28 Jun. 2022

Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie

Pentru că e vară și pentru că puștiului meu îi plac în aceeași măsură și fructele. și ciocolata, am hotărât ca pentru acest weekend să fac o prăjitură care să îmbine ambele gusturi: negresă cu ciocolată și cireșe.

Negresă cu ciocolată și cireșe. Rețeta pas cu pas

Din rețeta de mai jos, mi-a ieșit o bunătate de prăjitură, cu blat umed, pufoasă la interior, crocantă la exterior. Am folosit cireșe proaspete, dar se pot folosi și vișine, afine sau alte fructe de pădure proaspete sau congelate.

Prăjitura cu ciocolată și cireșe este un desert clasic american, cunoscut sub denumirea de brownies. Rețeta originală se face cu alune, dar astăzi am optat pentru cireșe proaspete. Alte ingrediente necesare preparării negresei cu ciocolată și cireșe sunt: unt 82%, ciocolată amăruie sau cu lapte, făină, praf de copt, oua, zahăr alb sau brun și esență de vanilie.

Este un desert care nu necesită experiență în domeniul dulciurilor, se prepară ușor. Timpul de preparare și de coacere este destul de scurt, în 60 de minute veți avea un desert delicios cu care veți încânta întreaga familie.

Ingrediente

  • 300 gr cireșe fără sâmburi
  • 3 ouă
  • 200 gr unt nesărat
  • 200 gr ciocolată amăruie sau cu lapte
  • 150 gr zahăr alb/ brun
  • 30 gr zahăr pudră
  • 30 gr cacao
  • 200 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
Negresă cu ciocolată și cireșe
Ingredientele de care ai nevoie pentru negresa cu ciocolata si cirese

Mod de preparare negresă cu ciocolată și cireșe

1. Se spală cireșele și se scot sâmburii cu dispozitivul special pentru cireșe. Dacă nu aveți acest dispozitiv, tăiați cireșele pe jumătate și scoateți sâmburii

2. Se pune zahăr pudră peste cireșe și lăsăm la macerat

3. Într-un bol de sticlă sau inox, topim untul împreună cu ciocolata la bain marie. Cum este acest procedeu? Punem o oală cu apă la fiert, la foc mic, peste care punem bolul cu untul și ciocolata. Bolul nu trebuie să atingă fundul oalei. Se amestecă ușor până devine o cremă lucioasă. Această tehnică se folosește pentru a evita prinderea sau arderea compoziției. Când untul și ciocolata s-au topit, luăm bolul de pe cratiță și lăsăm la răcit.

4. Într-un bol încăpător batem ouăle întregi împreună cu zahărul, esența de vanilie și un praf de sare, până când compoziția capătă un aspect spumos și deschis la culoare

5. Peste compoziția de ouă, adăugăm făina amestecată cu praf de copt și amestecăm până se omogenizează bine compoziția.

6. La final adăugăm jumătate din cantitatea de cireșe în compoziția preparată.

7. Turnăm totul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt ( se poate folosi și o tavă pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de cum aveți).
În tavă, peste compoziția pregătită, punem restul de cireșe și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 40 de minute.

Simplu și delicios, nu-i așa?!

Citește și rețeta Panna cotta cu jeleu de cătină

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *