Cum poți șterge geamurile în exterior, fără să lași urme și fără să te chinui. Truc genial

Curățarea geamurilor este una dintre cele mai obositoare și enervante sarcini casnice. Un mic truc pentru a face această sarcină mai ușoară este mai mult decât binevenit.
Cum poți șterge geamurile în exterior, fără să lași urme și fără să te chinui. Truc genial

Menținerea curată a ferestrelor casei este esențială pentru ca lumina soarelui să intre perfect în casă și pentru o bună vizibilitate. Totuși, curățarea sticlei este de obicei una dintre cele mai complicate sarcini casnice. Mereu suntem în căutarea celei mai bune soluții pentru curățarea sticlei, sau celei mai bune lavete sau ustensile care să ne ajute să scăpăm de pete și de urmele lăsate pe sticlă de ploaie și praf. Unii specialiști au descoperit cum poți ștere geamurile în exerior, fără să lași urme și fără să te chinui.

În primul rând, în funcție de tipul de fereastră, vei avea nevoie de anumite ustensile. Deși în general cel mai recomandat este să folosești un prosop sau o cârpă din microfibră și un amestec de apă, lichid de spălat vase și oțet alb, care de obicei dă strălucire.

Cum poți șterge geamurile în exterior, fără să lași urme și fără să te chinui

Atunci când speli geamurile, cel mai important este să ai o lavetă adecvată. Ai grjă ca laveta pe care o folosești să nu lase scame. De asemenea, poți opta și pentru un burete, dacă geamul este foarte mare, sau hârtie, ceea ce facilitează uscarea sticlei, potrivit 20minutos.es.

Un alt truc se referă la momentul când cureți gramurile. Nu începe această activitate dacă e prea însorit afară. Razele soarelui prea puternice nu vor face decât să usuce geamurile tale prea repede, iar astfel vor rămâne pete și nu vei apuca să le cureți prea bine.

Este posibil ca, deși ai ales ziua potrivită și laveta perfectă, totuși vezi că rămân pete. Dar le observi greu și nu-ți dai seama dacă sunt pe interior sau exterior. Pentru a evita asta, este recomandat să cureți stical pe interior dintr-o parte în alta, iar pe exterior, de sus în jos. În acest fel vei putea observa mai ușor partea pe care au rămas urmele și vei scăpa de ele urgent.

Produse de curățat, făcute în casă

Un alt truc pentru a face geamurile strălucitoare este să faci un produs de casă din alcool și oțet.

Există multe rețete de soluții pentru curățarea geamurilor. Se pare că cea care conține oțet și alcool este dintre cele mai eficiente și netoxică.

Poți folosi o jumătate de ceașcă de alcool, o jumătate de ceașcă de oțet, o jumătate de litru de apă și o ceașcă de suc de lămâie.

Umple o sticlă cu pulverizator cu apă până la jumătate, iar apoi adaugă ingredientele, mai puțin sucul de lămâie. Acesta va fi adăugat după ce ai agitat bine amestecul.

Cartoful, util la curățarea geamurilor

Un alt produs util la curățarea geamurilor este cartoful. Atunci când sunt foarte murdare și au pete mai vechi, o felie de cartof te va ajuta. Lasă-l să acționeze câteva minute, apoi șterge sticla cu amestecul de alcool și oțet.

Și o soluție de amoniac cu apă și alcool poate fi utilă, pentru petele ma vechi de pe geamuri. Amestecă două căni de alcool cu o jumătate de cană de amoniac și trei litri de apă. Apoi agită bine amestecul. În câteva minute vei vedea cum poți șterge geamurile în exterior, fără să lași urme și fără să te chinui, scrie acasa.ro.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *