Cum poți trata unghiile galbenele. Remediul simplu și eficient care e la îndemâna tuturor

Remedii pentru tratarea unghiilor galbene.
Cum poți trata unghiile galbenele. Remediul simplu și eficient care e la îndemâna tuturor

Unghiile pot spune multe despre sănătatea ta generală. Când se decolorează, înseamnă de obicei că ai luat o infecție sau că ai o ciupercă a unghiilor. De asemenea, poate însemna că unghiile tale au fost pătate de un produs precum oja sau din cauza dizolvantului folosit pentru lacul de unghii.

Cum poți trata unghiile galbenele. De ce se pot îngălbeni unghiile

Ocazional, unghiile se pot îngălbeni și ca simptom al ceva mai grav, cum ar fi afecțiuni pulmonare cronice, malignități interne, sau chiar artrită reumatoidă. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre ce cauzează unghiile galbene și cum poți să scapi de această afecțiune.

Dacă unghiile tale n-au fost deteriorate de coloranți sau de produse dure, ar trebui să aibă o culoare sănătoasă, limpede. Dacă unghiile tale continuă să fie galbene, este posibil să se întâmple altceva în corpul tău. Uneori, a avea unghii galbene poate fi un indiciu a ceva mai serios. Deficiențele de vitamine sau minerale pot face ca unghiile să pară galbene, iar introducerea unui supliment de multivitamine în regimentul tău poate opri problema.

Cauze posibile

În unele cazuri, unghiile care rămân galbene în ciuda tratamentului repetat pot fi un simptom al afecțiunilor tiroidiene, psoriazisului sau al diabetului. În situații rare, unghiile galbene pot indica prezența cancerului de piele. Tratamentul unghiilor galbene va depinde de cauză.

De cele mai multe ori însă, unghiile se decolorează din cauza  unui produs pe care l-ai folosit pe unghii. Remediile la domiciliu se bazează pe aceste cauze ale decolorării. Iată câteva remedii simple și eficiente care sunt la îndemâna tuturor.

Cum poți trata unghiile galbenele

Bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele galbene de pe unghii

Ia două linguri de bicarbonat de sodiu și adaugă puțină apă caldă pentru a face o pastă groasă. După ce ai îndepărtat lacul de unghii, aplică această pastă pe partea superioară a unghiilor și las-o să acționeze timp de 5-6 minute. Clătește foarte bine după aceea, deoarece bicarbonatul de sodiu poate avea un efect de uscare. Poți amesteca și câteva picături de ulei de măsline pentru a te asigura că pasta de bicarbonat de sodiu nu ți-a uscat unghiile.

Soluție de oțet de mere pentru tratarea unghiilor galbene

Oțetul de mere este un remediu excelent pentru a scăpa de unghiile galbene, mai ales dacă este cauzat de o infecție fungică. Oțetul conține acid acetic și acid malic care tratează decolorarea unghiilor. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antifungice care protejează unghiile de infecții. Combină o cană de oțet de mere și una de apă călduță. Înmoaie mâinile în această soluție timp de aproximativ 20 de minute și apoi spală mâinile cu apă rece.

Citește și 3 tratamente naturale și rapide pentru unghii lungi și sănătoase. Sunt ideale în ritualul de îngrijire

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *