Cum purtăm o pălărie și ce modele alegem: „Merge la foarte multe ținute”. Ghid de stil de la Corina Leca, creator de pălării

Sfaturi prețioase de la Corina Leca, cea mai cunoscută creatoare româncă de pălării din Europa
Cum purtăm o pălărie și ce modele alegem: Merge la foarte multe ținute. Ghid de stil de la Corina Leca, creator de pălării

În cadrul emisiunii Ego Life, Dana Săvuică a discutat cu invitatele sale, Corina Leca și Eli Lăslean, despre pălării: cum pot fi purtate acestea și ce modele alegem în funcție de ținută.

Cum purtăm o pălărie și ce modele alegem: „Merge la foarte multe ținute”

Corina Leca, cea mai cunoscută creatoare româncă de pălării din Europa, oferă sfaturi prețioase despre pălării și modul în care pot fi folosite: care este cea mai des purtată, dar și cum trebuie aleasă în funcție de ținută. Potrivit ei, singura regulă atunci când cineva poartă o pălărie, este să fie mărimea corectă.

“Pălăria din paie e mai puțin nobilă și aș purta-o ziua. Merge la foarte multe tinute(…) Pălării de genul fedora se poarta la 1-2 cm de sprâncene si urechi. Să nu cadă pe urechi. Eu si ceilalți pălărieri recomandăm ca pălăria să se poarte dreaptă. Sunt anumite modele, ca cele de jazz ce pot fi purtate pe spate. Eu promovez pălăria ca un obiect cu care te poți exprima. Moda se preia de la o persoana la alta deseori. Dar pălăria trebuie purtată corect”, a spus Corina Leca la Ego Life.

Dana Săvuică și invitatele sale, Eli Lăslean și Corina Leca
Dana Săvuică și invitatele sale, Eli Lăslean și Corina Leca

Detaliile în funcție de care se alege o pălărie

Corina Leca declară că alegerea unei pălării depinde de fața persoanei care o poartă, de simetria acesteia. Aceasta explică faptul că atunci când cineva poartă o pălărie îl ajută să stea mai drept. E important să nu stea cu mâna pe ea sau cu grijă că ar putea cădea. Dacă acest lucru se întâmplă înseamnă că nu a fost aleasă corect dimensiunea pălăriei.

“Depinde și de fețele persoanelor. E vorba de simetrie. O rochie monovolum fără pălărie pare neterminată”, a mai spus ea.

“E vorba de o armonie. Si silueta trebuie să fie armonioasă. De multe ori îți dai seama de ce sa pui si de ce să porți”, a completat Eli Lăslean, cea care se ocupă de vestimentația Primei Doamne a României și a membrilor din Casa Regală.

Dana Săvuică: „O pălărie e chintesența feminității”

Dana Săvuică susține că o femeie elegantă poartă pălărie atunci când iese în oraș. Potrivit prezentatoarei Ego Life, pălăria scoate în evidență personalitatea unei femei.

“Când o femeie elegantă iese în oraș, trebuie să poarte pălărie. Scoate în evidență personalitatea doamnei. O pălărie te poate face fericită, serioasă, demnă, dar și urâtă, spune aici. O pălărie e chintesența feminității. În această seară vom vorbi inclusiv despre cum vrem să ne etalăm eleganța în așa fel încât să fim niște doamne. Mă bucur că se află alături de noi Eli Lăslean, designerul care îmbracă prima doamnă a României și Corina Leca, un creator de pălării”, spune Dana Săvuică.


Emisiunea Ego Life poate fi urmărită luni, de la ora 21:00, pe paginile:

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.