Cum recunoști un escroc sentimental. Psihologul Radu Leca avertizează: “Se folosește de imagine și sunet să poată convinge” EXCLUSIV

“Escrocheria sentimentală are la bază trei elemente distincte"
Cum recunoști un escroc sentimental. Psihologul Radu Leca avertizează: “Se folosește de imagine și sunet să poată convinge” EXCLUSIV

În momentul în care documentarul “Escrocul de pe Tinder” a fost lansat, multe femei au început să fie mai atente la bărbații pe care îi cunosc în mediul online. Totuși, respectivele escrocherii sentimentale și financiare nu s-au oprit, astfel că o mulțime de femei își pun inima și banii în joc, fără a ști dacă intențiile pe care le are omul din spatele calculatorului sunt unele bune. Psihologul Radu Leca a comentat aceste situații, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Radu Leca, psiholog: “Utilizând cantități mari de feromoni, de la prima întâlnire, escrocul sentimental joacă tare din prima secundă”

În documentarul numit mai sus este prezentată povestea lui Simon Leviev, un bărbat din Israel, care își convingea victimele că este un baron al diamantelor. Pe numele său real, Shimon Heyada Hayut a reușit să păcălească o mulțime de femei, pe care le-a întâlnit pe o platformă de întâlniri. Acesta se asigura că reprezentantele sexului feminin se îndrăgostesc de el pentru ca, ulterior, să le ceară bani, inventând numeroase povești.

Totuși, chiar dacă documentarul a tras un semnal de alarmă, aceste situații nu au rămas în trecut. Oamenii se pot lăsa păcăliți de cei pe care îi întâlnesc în mediul online, considerând că sentimentele celor care se află în spatele calculatorului sunt reale. În cele din urmă, cei care se îndrăgostesc pot să sufere atât sentimental, cât și financiar.

Cum este construită escrocheria sentimentală, de fapt

Psihologul Radu Leca a vorbit despre situațiile de genul, explicând cum acționează escrocii sentimentali. Aceștia pleacă de la trei elemente de bază distincte, care au în vedere povestea, scenariul și privirea. Victimele sunt atrase într-un mod erotic, prin comunicarea disponibilității sexuale:

“Escrocheria sentimentală are la bază trei elemente distincte, fără de care nu se poate implementa: povestea, scenariul și privirea. Prin privire escrocul comunică disponibilitatea sexuală și își atrage erotic victimele. Utilizând cantități mari de feromoni, de la prima întâlnire, escrocul sentimental joacă tare din prima secundă.”

“Escrocul sentimental se folosește de imagine și sunet să poată convinge”

De asemenea, psihologul Radu Leca a specificat că anumite elemente de convingere psiho-cognitivă, anume replicile de dragoste, sunt utilizate teatral pentru a atrage victimele. De multe ori, cei care vor să atragă o persoană se folosesc de sintagme de iubire. Mai mult, specialistul a explicat că, în timp ce escrocul sentimental se folosește de imagine și sunet pentru a convinge, victimele cad în plasă, fără a ști exact ce le atrage:

“Elementele de convingere psiho-cognitivă de tipul: „doar tu mă faci să simt” sau „simt cum se topește gheața din jurul meu” sau „tu ești femeia vieții mele, chiar dacă mă aflu într-o poveste complicată”, sunt utilizate teatral. Victima cade în plasa escrocului, fără să înțeleagă clar ce anume o face să simtă atracție. Exact ca în scenariul damelor cu videochat, în care multiplele lor victime cotizează lunar, escrocul sentimental se folosește de imagine și sunet să poată convinge.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *