Cum reușește Gheorghe Turda să se mențină într-o formă extraordinară, la 74 de ani: „Iubesc frumusețea doamnelor și frumusețea oamenilor care mă înconjoară” VIDEO EXCLUSIV

Ce și-a propus artistul să facă de ziua lui
Cum reușește Gheorghe Turda să se mențină într-o formă extraordinară, la 74 de ani: Iubesc frumusețea doamnelor și frumusețea oamenilor care mă înconjoară VIDEO EXCLUSIV

Gheorghe Turda se pregătește de aniversarea sa, ziua în care o să împlinească vârsta de 75 de ani. Acesta vrea să le facă o surpriză tuturor pe data de 6 martie 2023. El ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre acest eveniment special. De asemenea, artistul ne-a povestit care au fost cele mai amuzante momente din cariera sa.

Ce plănuiește Gheorghe Turda să facă de ziua lui

Gheorghe Turda a fost prezent la evenimentul lansării unei noi cărți semnate de Marina Almășan. Starul ne-a vorbit despre ziua în care o să împlinească frumoasa vârstă de 75 de ani, explicând că deja s-a implicat în pregătiri:

“M-am ocupat de o primă organizare a aniversării mele, 75 pe 6 martie 2023. O să fie un spectacol pe scena ansamblului pe care l-am reformat după ’90 încoace. Se numește Ansamblul Ciorcârlia și am revenit în activitate de vreo 5 luni ca să pun mâna și să ajut la spectacolul aniversar al Ciocârliei de anul acesta, care va fi pe data de 24 noiembrie. Plecând de la comanda lui, de acum câțiva ani, am revenit pentru a reface Ansamblul Ciorcârlia, cel puțin cel care a fost pe vremea în care l-am refăcut în ’90.”

Cum reușește să se mențină într-o formă extraordinară

Solistul este unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară. El s-a păstrat în formă de-a lungul timpului, astfel că ne-a explicat care este secretul său. Cântărețul iubește frumusețea oamenilor, dar și bunătatea lor:

“Iubesc tot ceea ce fac. Iubesc frumusețea doamnelor și frumusețea oamenilor care mă înconjoară, dar și bunătatea lor.”

Gheorghe Turda implineste 75 de ani pe 6 martie 2023
Gheorghe Turda face pregătiri pentru petrecerea aniversară

Ce momente amuzante a trăit în carieră

Gheorghe Turda are o carieră impresionantă, astfel că a susținut spectacole în numeroase locuri. El și-a amintit de un concert pe care l-a avut în China, unde a trezit amuzamentul tuturor în momentul în care a încurcat versurile:

“Sunt multe de povestit. Eram aproape de a uita versurile la un cântec. Și atât de frumos am improvizat, că am cântat o strofă în toate limbile posibile. Mai am un moment, chiar foarte amuzant. Am cântat în China și am avut primul spectacol undeva în Nord, spre Mongolia. Am învățat acolo un cântec chinezesc. La prima strofă, în loc să spun că este o fată frumoasă, devotată și harnică, am spus fix invers. S-au amuzat chinezii, au aplaudat frenetic. Am ieșit, la un moment dat, disperat în culise: “De ce aplaudă așa puternic?”. Mi-au zis: “Domnule Turda, în loc să lăudați fata că este cuminte și cinstită, ați spus invers!”.

Ce spune de o colaborare cu un artist nou: “Nu vreau să fiu foarte critic”

Întrebat dacă i-a atras un artist nou atenția pentru o eventuală colaborare, artistul s-a declarant dezamăgit de ce se întâmplă în folclorul românesc:

“Nu vreau să fiu foarte critic, dar, la ora actuală, în tot ce se cântă în folclor, sunt câțiva, mai ales de la mine, din Maramureș, care promit. Dar știți care este situația? Apelează la succesul ușor, facil. Să treacă doar rampa, să primească aplauze, fără să fie cu adevărat autentici, stăpâni pe repertoriul lor și pe muzica pe care o promovează. Sunt total dezamăgit, mai ales când este vorba de folclorul contrafăcut.”

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *