Cum s-a infectat Adda cu borelioză: “Am aflat că are și ea”

Borelioza i-a creat Addei mari probleme de sănătate. Din fericire, datorită tratamentului, vedeta se simte mai bine
Cum s-a infectat Adda cu borelioză: “Am aflat că are și ea”

Problemele cauzate de borelioză i-au dat bătăi de cap cântăreței Adda în ultimii doi ani. A trecut prin multe stări, simptome diferite și ia, în continuare, 26 de pastile pe zi pentru a scăpa de acest diagnostic.

Cum se simte Adda și când își va relua concertele

Adda nu a mai putut urca pe scenă o perioadă din cauza simptomelor bolii. A încercat, însă nu putea cânta mai mult de câteva piese. Abia acum se simte pregătită să aibă din nou concerte, când a mai scăpat de simptome.

“Eu am mai cântat, da nu puteam să duc mai mult decât câteva piese, din cauza simptomelor avute. Urmează să încep concertele, or să fie concerte întregi, ca altădată. Am și la Bistrița, Slobozia, prin toată țara. Sunt pregătită, mă simt mult mai bine, abia aștept. Tratamentul durează doi ani și ceva. L-am început în februarie, dar deja se văd rezultatele. Neurologic sunt mai bine”, a spus Adda pentru Playtech.ro.

Diagnostic greșit pus de mai mulți medici

Adda a trecut prin cabinetele multor medici până când i-a fost pus adevăratul diagnostic: borelioză. Vedeta susține că în loc să-i fie făcute analize, ar fi fost trimisă la psiholog.

“De mine se ocupă cel mai bun doctor din România, pe boli parazitare, de la o clinică din Constanța, unde merg periodic.(…) În toate țările civilizate, dacă mergi la doctor și îi spui că ai dureri migratoare, că ăsta e primul semn, de exemplu mai întâi te doar mâna, apoi mijlocul, șoldul, te testează instant. La noi te trimit la psiholog. Nu există campanii de informare, așa cum ar trebui”, spune Adda.

Cum s-a infectat Adda cu borelioză

Dacă în primă fază Adda a crezut că a fost mușcată de o căpușă și așa a dezvoltat borelioză, lucrurile nu au fost așa. Artista spune că a aflat că a moștenit boala de la mama ei. Potrivit vedetei, și mama ei are această boală, însă are și anticorpi, motiv pentru care nu a avut probleme.

“La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit”, a mai declarant Adda pentru sursa citată.

Boala Addei a fost confrundată de mulți medici cu simptomele post COVID. Toți medicii o întrebau dacă s-a vaccinat și dacă nu cumva sunt simptome de după vaccin.

Avertismentul Addei

Adda trage un semnal de alarmă cu privire la mușcăturile de căpușe. Având în vedere că în sezonul cald acestea apar în parcuri, e nevoie de o atenție sporită.

“E plin de căpușe, mare grijă la parcuri. Căpușele care transmit sunt cele micuțe, care seamănă cu furnicile sau cu păianjenii. E suficient doar să te muște, nu să și rămână în piele, sau să lase urmă de eritem. În câteva luni, poți cădea pe jos. Până depistezi, se agravează, poți paraliza”, avertizează Adda.

1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.