Cum să arăți bine într-un video call. Detalii la care trebuie să acorzi atenție

Nu trebuie să fii cameraman profesionist pentru a arăta bine în apelurile tale video. E suficient să fii atent la câteva detalii care vor face diferența.
Cum să arăți bine într-un video call. Detalii la care trebuie să acorzi atenție

Întâlnirile și ședințele pe Zoom și Skype au devenit o obișnuință în ultimii doi ani, care ne-au dat peste cap toată viața, tuturor. Dar imaginile noastre din fața monitorului nu seamănă cu ceea ce vedem la televizor și mulți dintre noi nu înțelegem unde-i greșeala. Iată câteva reguli de bază pe care te învață cum să arăți bine într-un video call.

Cum să arăți bine într-un apel video. Ai grijă să ai o lumină bună

Este foarte important să eviți umbrele de pe față, care apar atunci când lumina cade direct pe față din lateral sau deasupra. Cel mai bun rezultat îl obții atunci când ai o lumină caldă, difuză, care luminează deasupra ta. Cel mai indicat este să ai o fereastră în fața ta. Așa vei obține lumina ideală, deoarece îți va oferi un aspect natural. Dar dacă nu este posibil, o poți înlocui cu o lampă de birou care să fie orientată spre peretele din spatele monitorului. O lampă cu led specială va oferi o lumină difuză foarte naturală.

Poziționează camera la nivelul ochilor

Pune camera în fața ta, la nivelul ochilor, într-o astfel de poziție încât va trebui să privești ușor în sus. Acest lucru te face să ridici automat puțin bărbia, rezultând un aspect proaspăt și mai tânăr. Dacă așezi camera prea jos, bărbia ta va fi primul lucru care se vede și va părea mult mai mare decât este în realitate.

Cum să arăți bine într-un video call. Ai grijă la ceea ce ai în fundal

Asigură-te că în camera în care te afli nu sunt multe obiecte care să distragă atenția. Cel mai bine e să te așezi în fața unui perete gol. Un fundal simplu te va ajuta să arăți și mai profesionist în fața camerei. Și, chiar dacă este tentant să te pui în fața unei biblioteci despre care crezi că denotă interesul tău pentru citit, specialiștii spun că un fundal aglomerat va distrage atenția interlocutorului. Mai mult, ei spun că poți seta un fundal virtual pentru aceste servicii video, dacă nu ai un fundal potrivit în casă.

Stai la cel puțin un braț distanță de cameră

Ideea este să te plasezi în fața camerei, în centru. Dă-te înapoi de la cameră la o lungime de un braț, pentru a afișa doar părțile corpului care merg de la axile până chiar deasupra capului. În acest fel, toată fața ta poate fi surprinsă pe ecran.

Cum să arăți bine într-un video call. Previzualizează înainte de a începe apelul

Majoritatea serviciilor de apeluri video oferă posibilitatea de a te vedea în cameră înainte de a începe apelul. Asigură-te că ajungi la timp la întâlnire, astfel încât să ai timp să verifici aspectul înainte de a le arăta tuturor celor care participă la apel. Este încă un detaliu care te învață cum să arăți bine într-un video call.

Pe Zoom ai chiar și opțiunea de a-ți retușa puțin aspectul înainte de a intra în apel, ceea ce poate remedia lumina din jurul tău.

Privirea la cameră

Privind în cameră pare că privești în ochi interlocutorul, ceea ce poate fi cheia unei conexiuni sociale sau profesionale. Din acest motiv avem tendința să ne uităm la celelalte persoane din chat, în timp ce vorbim. Dar trebuie să știi că vei obține acest efect, de a privi colegii în ochi, doar vorbind direct în cameră.

Cum să arăți bine într-un video call. Ai grijă să ai o cameră web de calitate

Actualizează camera web dacă este încorporată în computer. Dacă are o calitate de 720p, ar fi mai bine să cumperi o cameră web USB care se conectează la computer sau laptop. Dacă vrei să știi cum să arăți bine într-un video call, calitatea camerei are o importanță majoră. Te poate face să arăți cu adevărat clar și profesionist în apelurile video.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *