Cum să îți dezvolți intuiția și de ce e important să nu ignori semnele pe care ți le transmite

Află cum îți poți folosi intuiția în avantajul tău.
Cum să îți dezvolți intuiția și de ce e important să nu ignori semnele pe care ți le transmite

Cum să îți dezvolți intuiția și de ce nu trebuie să ignori semnele pe care le simți. Gândirea excesivă poate afecta luarea unei decizii, însă instinctul sau intuiția te pot ajuta să faci alegerile corecte. Astfel poți anticipa în mod constant tot ce ar putea merge prost.

Ascultând intuiția poți face tot ce îți stă în putere pentru a te proteja împotriva dezastrelor inevitabile. Iată cum îți poți folosi intuiția în avantajul tău și de ce e important să nu ignori semnele pe care ți le transmite.

Cum să îți dezvolți intuiția

1. Analizează indiciile

Corpul tău are tendința naturală de a-ți oglindi sentimentele interioare. Astfel că, instinctiv, corpul poate transmite anumite semnale în funcție de modul în care creierul percepe ceva aproape de tine. De exemplu, o persoană o poate respinge pe alta folosind limbajul corpului. Își poate întoarce spatele sau poate încrucișa brațele înainte de a vorbi.

Pentru a-ți folosi intuiția, fii atentă la modificările limbajului corpului la diferiți stimuli. Indicii precum întoarcerea corpului către ceva, zâmbetul și aplecarea în față, arată că ești de acord. În acest fel intuiția ta spune „Da!”

2. Reflectă asupra trecutului

Te poți gândi la o perioadă în care ți-ai ascultat intuiția? De unde ai știut că ai ascultat-o? Dimpotrivă, te poți întreba și când nu ai ascultat intuiția? Este important să îți pui aceste întrebări reflectând asupra trecutului. Astfel poți descoperi acele momente critice în care intuiția ta a intrat în joc.

Amintește-ți o experiență negativă din trecutul tău, ceva destul de recent. Înainte să se întâmple acest lucru, gândește-te dacă ai avut senzația că ceva nu este în regulă. Poate ai avut un o viziune. Dacă da, ai acordat atenție acelui sentiment? Încearcă să-ți amintești exact cum te-ai simțit. Amintește-ți cât mai multe detalii. Cu cât poți intra mai mult în contact cu partea din tine care a încercat să te avertizeze, cu atât vei avea mai multă încredere data viitoare.

3. Atenție la oamenii din jur

Dacă ai în jur oameni care îți epuizează energia, îți va fi mai dificil să auzi ceea vrea să-ți transmită intuiția ta. Păstrează aproape oamenii care te îmbogățesc și îndepărtează-i pe aceia care te secătuiesc de puteri. Acele persoane apropiate care rezonează cu tine îți transmit și o energie bună. Nu va trebui să stai mereu în gardă dacă te simți în siguranță. Îndepărtează persoanele care îți transmit frică și nesiguranță.

4. Fii atentă la ceea ce se întâmplă în jurul tău

Atunci când ești în afara ariei tale de confort, este bine să fii mereu atentă la detalii. Cu cât poți aduna mai multe informații din jurul tău, cu atât partea intuitivă te va proteja. Ia întotdeauna decizii bazate pe propriile analize și nu-i lăsa pe alții să îți influențeze felul în care gândești. Simte mai mult și nu analiza la nesfârșit o situație. O să pierzi din vedere detaliile care contează.

Citește și cum să rămâi calm în perioadele de stres. 3 metode care nu dau greş

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *