Cum să îți faci părul gri fără să te decolorezi. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Produsul pe care trebuie să îl ai în baie

Scris de: Daoud Andra

29 Mar. 2023

Cum să îți faci părul gri fără să te decolorezi. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Atunci când vine vorba despre schimbarea culorii părului, majoritatea femeilor se duc cu gândul la vopsea, cu sau fără amoniac și chiar decolorant de păr. Există însă și situații în care poți obține nuanța de păr dorită fără să folosești astfel de produse chimice, care atacă firul de păr și pe care trebuie să le reaplici constant. Iată cum să îți faci părul gri, fără să folosești decolorant sau vopsea. Care este produsul pe care trebuie să-l ai în baie.

Trucul pe care toate femeile trebuie să îl știe: cum să îți faci părul gri fără vopsea sau decolorant

Nuanța părului poate fi închisă sau deschisă cu câteva tonuri, cu ajutorul unor trucuri la îndemână, pe care orice femeie ar trebui să le știe. În ultimii ani au fost la modă blondul cenușiu, dar și nuanțele gri de păr, care nu sunt întotdeauna ușor de obținut. Din fericire, poți căpăta reflexii gri în păr fără să fie nevoie să treci pragul hair stylistului sau să te vopsești acasă.

Citește și: Schimbarea orei poate afecta părul. E dovedit științific. Ce modificări poți observa

Pentru a obține acest look, ai nevoie de un șampon nuanțator pe care să îl aplici cel puțin o dată pe săptămână. Șampoanele care oferă un subton gri părului sunt folosite cel mai frecvent atunci când părul este vopsit blond, pentru a neutraliza pigmentul galben. Le poți folosi însă și pentru alte nuanțe de păr, indiferent dacă este natural sau vopsit.

Multe brand-uri care fac produse de îngrijire a părului au în gama lor un astfel de șampon care oferă reflexii gri părului. Poți opta pentru un produs mai ieftin sau mai scump, în funcție de buget, iar rezultatul te va surprinde. Aplică șamponul așa cum scrie pe ambalaj, după ce ai spălat deja părul cu șamponul tău obișnuit.

Citește și: Testul pe care trebuie să îl facă orice femeie când se vopsește acasă. Greșeala majoră care duce la căderea părului

Cum să îți faci părul gri fără să te decolorezi
Șamponul te poate ajuta să obții reflexii gri în păr, fără să îl vopsești

Cum obții reflexii blonde, fără să apelezi la vopsea

Dacă ai părul șaten deschis și vrei să îl mai deschizi cu câteva nuanțe, nu este nevoie să apelezi la vopsea. Ai la îndemână un truc banal, care te ajută să își decolorezi discret părul. Potrivit experților în îngrijirea părului, ceaiul de mușețel concentrat ar ajuta la deschiderea culorii.

Citește și: Cum să îți crească părul mai repede și mai sănătos. Remediul natural pe care trebuie să-l încerci, ai nevoie doar de 3 ingrediente banale

Prepară un ceai din jumătate de litru de apă și 5 pliculețe de mușețel. Când apa fierbe, pune pliculețele la infuzat și lasă-le timp de 10 minute, cu vasul acoperit. Scoate pliculețele de ceai și adaugă o lingură de miere, cât timp lichidul este încă fierbinte.

Când ceaiul s-a răcit, pune jumătate din el într-un recipient cu pulverizator și cu cealaltă jumătate clătește părul după ce l-ai spălat. Lasă părul să se usuce în mod natural, de preferat la soare. După ce părul s-a uscat, reaplică amestecul din recipient, prin pulverizare, de două ori pe zi. Efectele vor începe să se vadă după o săptămână, cu condiția să reaplici ceaiul constant.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
6.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *