Testul pe care trebuie să îl facă orice femeie când se vopsește acasă. Greșeala majoră care duce la căderea părului

Așa te asiguri că vopseaua nu îți va provoca probleme

Scris de: Daoud Andra

11 Mar. 2023

Testul pe care trebuie să îl facă orice femeie când se vopsește acasă. Greșeala majoră care duce la căderea părului

Vopsirea părului a devenit un gest banal pentru multe femei, atunci când vor să își împrospăteze culoarea părului sau chiar să își schimbe look-ul. Multe dintre ele nici nu mai merg la salon, ci se vopsesc singure, acasă. Nu toate respectă însă regulile și instrucțiunile și ajung să aibă diverse probleme din cauza vopselei. Care este testul pe care trebuie să îl facă orice femeie când se vopsește acasă? Acesta te scapă de multe probleme pe viitor.

Acesta este testul pe care trebuie să îl facă orice femeie când se vopsește acasă

Vopseaua de păr conține o serie de chimicale care pot fi dăunătoare atât pentru firul de păr, cât mai ales pentru scalp. Studiile arată că multe femei nu citesc lista de ingrediente și instrucțiunile din cutia cu vopsea înainte de a o folosi. Aceasta este doar una dintre greșelile majore care duc la iritații și probleme ale scalpului.

Citește și: Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr. Pericolul la care te expui

O altă greșeală constă în faptul că unele femei nu respectă timpul recomandat de producător și stau cu vopseaua pe păr mai mult decât ar trebui. De asemenea, este important să testăm vopseaua înainte de a o aplica pe păr, pentru a ști dacă pielea o tolerează sau dacă ne va provoca probleme.

După ce ai preparat vopseaua, aplică o cantitate mică pe pielea din spatele urechii. Acolo este cea mai sensibilă piele, iar zona este ideală pentru a face testul toleranței la vopsea. Lasă vopseaua câteva minute, după care șterge-o și observă pielea. Dacă aceasta s-a înroșit și chiar apar bubițe, înseamnă că pielea nu tolerează bine vopseaua și te poți alege cu iritații și alergii severe dacă o folosești. Dacă nu există nicio reacție la nivelul pielii, poți folosi vopseaua fără probleme.

Citește și: În cât timp se duce vopseaua din păr. Ce este important să faci pentru a rezista mai mult

Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr
La ce să fii atentă când îți vopsești părul acasă

Ce se întâmplă dacă stai cu vopseaua pe păr mai mult decât trebuie

Vopseaua se aplică mai întâi pe rădăcini, apoi pe toată lungimea părului. Este important să o aplici pe secțiuni, pentru a acoperi toate firele de păr. Din momentul în care ai terminat de aplicat vopseaua, las-o să acționeze exact cât scrie pe cutie, nu mai mult, nici mai puțin. În cazul în care o lași mai puțin, vopseaua nu va „prinde” pe toate firele de păr, iar efectul nu va fi uniform.

Unele femei stau cu vopseaua pe păr mai mult decât ar trebui, în speranța că vor obține o culoare mai intensă. În realitate, nu fac decât să usuce firul de păr și să îl facă mai fragil. Spală părul după ce a expirat timpul recomandat, pentru a obține efectul dorit și pentru a nu deteriora părul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *