Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr. Pericolul la care te expui

De ce nu ar trebui să depășești timpul recomandat

Scris de: Daoud Andra

09 Feb. 2023

Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr. Pericolul la care te expui

Vopsirea părului este un gest pe care îl fac multe femei pentru a arăta mai bine. Fie că alegi să te vopsești pentru a acoperi firele albe sau pentru a-ți schimba look-ul, acasă sau la salon, trebuie să ții cont de câteva reguli clare atunci când aplici vopseaua. Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr? Iată ce alte greșeli poți face atunci când te vopsești singură.

Greșeli pe care le faci atunci când îți vopsești singură părul

Vopsirea părului ar trebui să fie făcută la salon, de către un specialist. Totuși, multe femei au învățat să facă acest lucru acasă, mai ales dacă vorbim despre întreținerea culorii, și nu de schimbări radicale de look. Hair-styliștii atrag atenția că unele dintre femeile care se vopsesc acasă fac o serie de greșeli atunci când își colorează părul. Iată ce ar trebui să eviți!

Nu vopsi părul proaspăt spălat

Vopseaua acționează cel mai bine dacă părul a fost spălat în urmă cu 2 zile. Așadar, lasă să treacă 48 de ore de la ultima spălare până când te vopsești.

Citește și: La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt. Ce se întâmplă dacă te vopsești de două ori în aceeași zi? Greșeala uriașă făcută de multe femei

Nu vopsi părul degradat

Un păr uscat și fragil are nevoie să fie reparat și îngrijit înainte de a aplica vopsea pe el. Deși multe femei cred că vor „acoperi” aspectul părului degradat cu un strat nou de vopsea, în realitate fac și mai mult rău părului.

Nu face schimbări bruște

Dacă ești brunetă și vrei să devii blondă, în niciun caz nu face acest lucru acasă. Procesul de schimbare a culorii este unul de durată și implică produse profesionale și un expert în colorarea părului.

Citește și: Cât timp trebuie să lași vopseaua pe păr, ca să obții o culoare perfectă și de durată. Secretul care face diferența

Nu folosi produse ieftine

Este mai ieftin să te vopsești acasă, pentru că nu plătești manopera hair-stylistului, dar și pentru că alegi produse mai accesibile. Vopseaua din supermarket este inferioară din punct de vedere calitativ celei de la salon. Acolo de obicei se folosesc produse profesionale, de la șampon până la vopsea.

Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr
La ce să fii atentă când îți vopsești părul acasă

Ce se întâmplă dacă stai prea mult cu vopseaua pe păr

Fiecare vopsea de păr are anumite indicații de folosire pe ambalaj. Timpul în care trebuie lăsată să acționeze este extrem de important. Dacă nu îl respecți, se poate întâmpla fie să nu obții culoarea dorită, fie să degradezi părul și să iriți scalpul.

Cu alte cuvinte, dacă pe cutie scrie să lași vopseaua pe păr 45 de minute și tu o lași mai puțin, culoarea nu va „prinde” pe firul de păr. În loc de nuanța dorită, s-ar putea să obții o culoare mai estompată. De asemenea, este posibil ca rezultatul să nu fie uniform. Porțiunile pe care ai aplicat vopseaua la început vor avea o culoare mai intensă decât șuvițele pe care le-ai vopsit ultima dată.

Citește și: În cât timp se duce vopseaua din păr. Ce este important să faci pentru a rezista mai mult

Multe femei tind să creadă că dacă lasă vopseaua mai mult decât scrie pe cutie vor obține un rezultat mai bun. În realitate, dacă stai cu vopseaua pe păr 60 de minute în loc de 45, de exemplu, nu vei face decât să degradezi părul. Este posibil să apară și iritații și arsuri la nivelul scalpului, dacă aplici vopsea și la rădăcină. Nu uita că vopseaua de păr este un produs chimic, iar timpul recomandat trebuie respectat. Dacă depășești intervalul sugerat de producător, vopseaua va ataca firul de păr. Rezultatul final va fi un păr fragil și casant și cu un aspect ars.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *