La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt. Ce se întâmplă dacă te vopsești de două ori în aceeași zi? Greșeala uriașă făcută de multe femei

Cât trebuie să treacă între două vopsiri consecutive

Scris de: Daoud Andra

05 Dec. 2022

La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt. Ce se întâmplă dacă te vopsești de două ori în aceeași zi? Greșeala uriașă făcută de multe femei

Vopsitul părului se numără printre cele mai comune ritualuri de înfrumusețare în rândul femeilor. Fie că îți vopsești părul pentru a acoperi firele albe sau pentru că vrei o schimbare de look, este important să faci acest lucru așa încât să nu degradezi firul de păr. La cât timp trebuie vopsit părul, de fapt, în funcție de culoare și de vopsea.

La cât timp trebuie vopsit părul

Atunci când începi să îți vopsești părul, trebuie să o faci constant, pentru a întreține culoarea și a acoperi rădăcinile crescute. Majoritatea vopselurilor de pe piață sunt chimice și, indiferent că te vopsești acasă sau la salon, trebuie să ții cont de anumite reguli, pentru a nu degrada părul. Una dintre întrebările pe care multe femei le pun hair-styliștilor este: la cât timp trebuie vopsit părul?

Răspunsul este influențat de mai mulți factori. Frecvența cu care vopsim părul depinde de rapiditatea cu care acesta crește, dar și de culoarea aleasă. Dacă părul natural este brunet sau șaten și tu ești vopsită blondă, va trebui să acoperi rădăcinile crescute. În general, părul crește aproximativ un centimetru pe lună. Așadar, va trebui să fie vopsit la un interval de 3 săptămâni sau o lună, în funcție de cum crește.

Ciștește și: Cu ce se curăță petele de vopsea de păr. Metode simple de mare ajutor

Specialiștii în îngrijirea părului recomandă însă un interval minim. Nu ar trebui să treacă mai puțin de 2 săptămâni între vopsirile consecutive. Vopseaua de păr conține mulți compuși chimici care degradează firul de păr, îl usucă și îl fac să fie casant. Indiferent ce produse de îngrijire ai folosi, acestea nu pot repara în profunzime firul de păr degradat de vopsirile prea frecvente.

La cat timp trebuie vopsit parul
Părul nu trebuie revopsit mai devreme de două săptămâni

Ce se întâmplă dacă vopsești părul de două ori în aceeași zi?

Se poate întâmpla ca rezultatul vopsitului să nu fie cel dorit și să fim dezamăgite de look-ul final. În acest caz, tentația este să „reparăm” imediat rezultatul. Hair-styliștii spun că, oricât de mare ar fi tentația de a vopsi din nou părul în aceeași zi sau ziua următoare, nu ar trebui să facem acest lucru decât dacă este vorba despre vopsea 100% naturală.

Există substanțe naturale care sunt folosite pentru a colora părul, precum henna. Acestea de obicei nu atacă firul de păr, iar pigmentul este eliminat după câteva spălări. În cazul în care ai vopsit părul folosind o vopsea fără chimicale și nu ai obținut rezultatul dorit, îl poți revopsi în aceeași zi.

Citește și: Vopsitul des poate dăuna părului? Răspunsuri și sfaturi prețioase direct de la specialist

Dacă vorbim despre vopseaua clasică, aceasta nu ar trebui să fie reaplicată într-un interval mai mic de 2 săptămâni. Substanțele chimice ard părul și îl fac să se rupă uneori de la jumătate sau chiar să cadă pe porțiuni mari. Așadar, oricât de nereușit ar fi rezultatul, este bine să reziști tentației și să nu revopsești părul imediat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *