Cum să porți corect și cu stil o rochie mini. Trucul care te ajută să pari mai înaltă și mai subțire

Ce pantofi se potrivesc la o rochie scurtă

Scris de: Daoud Andra

07 Apr. 2023

Cum să porți corect și cu stil o rochie mini. Trucul care te ajută să pari mai înaltă și mai subțire

Rochiile scurte pot fi potrivite pentru o mulțime de ocazii, mai ales în sezonul cald. Cu excepția evenimentelor care cer un dress code foarte elegant, o rochie scurtă care îți pune în valoare silueta este ideală pentru nenumărate evenimente. Cum să porți corect și cu stil o rochie mini și de ce detalii trebuie să ții cont.

Trucuri care te ajută să porți corect și cu stil o rochie mini

Rochia mini poate părea o alegere extrem de îndrăzneață, mai ales dacă nu ai o siluetă trasă prin inel sau ai trecut de prima tinerețe. În realitate, oricine poate purta cu stil o rochie scurtă, iar vedetele de la Hollywood trecute de 50 de ani demonstrează că o astfel de alegere vestimentară nu ar trebui să fie deloc una intimidantă.

O rochie care se potrivește cu trăsăturile și stilul tău și care te ajută să scoți în evidență acele zone care te avantajează, mascând în același timp imperfecțiunile, reprezintă o alegere care te poate face să te simți foarte elegantă și încrezătoare. Iată câteva reguli de care să ții cont atunci când porți o rochie mini!

Citește și: Cea mai scumpă rochie purtată de Kate Middleton în 2022. A strălucit în această ținută. FOTO

Alege-o în funcție de tipul de siluetă

Dacă ai o talie proeminentă, pe care vrei să o ascunzi, și picioare subțiri, pe care vrei să le pui în valoare, optează pentru o rochie scurtă, vaporoasă, care să nu marcheze talia. Similar, poți alege modele diferite de rochii mini, în funcție de părțile pe care vrei să le maschezi.

Cum să porți corect și cu stil o rochie mini
Rochia mini reprezintă o alegere chic

Regula „less is more”

Una dintre cele mai importante reguli atunci când porți rochie scurtă este că nu pui în evidență și picioarele, și decolteul. Dacă ai ales rochia mini, este ideal ca aceasta să fie acoperită în zona bustului, pentru a păstra o notă elegantă și un echilibru.

Citește și: Se poartă ceas la rochie de seară. Regula de aur pe care trebuie să respecte orice femeie pentru o ținută impecabilă

Evită lungimile incerte

Dacă nu ești foarte înaltă, optează pentru o rochie foarte scurtă, care să îți pună perfect în valoare picioarele. O rochie de lungime până la jumătatea coapsei te poate dezavantaja și poate face să pară că ești mai scundă.

Alege încălțările inspirat

Accesorizarea este foarte importantă la rochiile mini și nu numai. Optează pentru pantofi stiletto sau sandale fine, cu barete subțiri. Astfel, vei crea o iluzie optică, iar picioarele tale vor părea lungi, chiar dacă ești minionă. Evită sandalele de tip gladiator, cizmele sau ciocatele care „taie” piciorul. Acesta este un truc la care apelează adesea vedetele care nu sunt foarte înalte, iar efectul este unul wow.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *