Cum să scapi de mucegaiul din casa ta. Metoda simplă de mare ajutor

Ai nevoie doar de câteva lucruri pe care le ai deja în casă
Cum să scapi de mucegaiul din casa ta. Metoda simplă de mare ajutor

Mucegaiul reprezintă o reală problemă care apare destul de des în multe locuințe. Din cauza umezelii ciupercile de mucegai apar peste tot: pe tavan, pereți, ferestre sau în baie. Cum să scapi mai repede pe mucegaiul din casa ta? Vei vedea mai jos o metodă foarte simplă.

Soluții pentru a scăpa rapid de mucegaiul din casă

Chiar dacă ștergi mereu petele apărute pe pereți, la ferestre sau în baie ele pot apărea din nou destul de repede. În loc să pierzi mereu timp și energie pentru a face asta, ai putea încerca un truc din ceea ce îți vom spune mai jos pentru ca mcegaiul să nu mai apară.

Un prim truc este cu ajutorul înălbitorului și al unui burete mai vechi. Mai întâi de toate asigură-te că folosești măsuri de siguranță: mănuși și o mască de protecție. Umezește buretele în înălbitor și șterge foarte bine zona afectată de mucegai. Vei vedea că acesta dispare și nici nu va mai apărea prea curând.

Cum cureți mobila afectată de mucegaiu

În cazul în care mucegaiul a apărut pe mobilă, fie în bucătărie, fie în baie, există o soluție foarte simplă. Poți face un amestec din trei părți de apă și o parte de înălbitor. Pune totul într-o sticlă cu pulverizator, apoi folosește-l pe surpafețele afectate. Lasă să acționeze timp de 15 minute. La final șterge cu o cârpă sau un burete și repetă procesul până când ajungi la rezultatul dorit.

De asemenea, și amoniacul reprezintă o soluție eficientă pentru îndepărtarea mucegaiului. Pentru a-l folosi este necesar să torni un litru de apă într-o sticlă cu pulverizator și să adaugă o doză de amoniac. Pulverizează soluția pe locul afectat de mucegai, iar după 15 minute șerge cu un prosop de hârtie sau o cârpă mai bine. Este important să lași dulapurile deschise dacă folosești în interiorul mobilei.

Cum să elimini mucegaiul din mașina de spălat

Locurile în care poate fi observat cel mai bine mucegaiul în mașina de spălat sunt: sertarul pentru detergent, cuva și garnitura din cauciuc. Sertarul pentru detergent, de exemplu, poate fi curățat cu apă caldă și săpun. Scoate-l de acolo și curăță-l bine cu ajutorul unei periuțe. Dacă mucegaiul a apărut în locul unde a stat sertarul, pune pe locul respectiv câteva șervețele de bucătărie îmbibate în oțet și lăsați să acționeze. Șterge bine apoi cu o cârpă.

O altă metodă eficientă care te scapă de problemele mașinii de spălat este bicarbonatul de sodiu. Acesta este eficient nu doar împotriva mucegaiului, ci și a calcarului. Amestecă două linguri de bicarbonat cu apă caldă și toarnă în sertarul pentru detergent. Setează un ciclu de spălare cu apă fierbinte, fără să pui haine în interior.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *