Cum să speli plapuma acasă, fără să o strici. Va fi ca nouă

Cum să speli plapuma acasă, în câțiva pași simpli
Cum să speli plapuma acasă, fără să o strici. Va fi ca nouă

Tu cât de des speli așternuturile de pe pat? Dar plapuma? Fiind unul dintre locurile în care petrecem cel mai mult timp, este necesară o bună igienă a cearceafurilor și pernelor. Aceeași grijă ar trebui să fie și cu plapuma, însă de cele mai multe ori apare teama că în mașina de spălat ea se va strica.

De câte ori trebuie spălată plapuma într-un an?

Se recomandă ca plapuma să fie spălată de cel puțin două sau trei ori pe an. La fel ca restul elementelor de bază ale patului, plapuma se umple cu acarieni de praf, umiditate și transpirație.

Potrivit specialiștilor de la The Fine Bedding Company, o plapumă care nu a fost spălată timp de un an poate conține peste 20 000 de bacterii și acarieni, capabili să irite ochii și pielea. De asemenea, în cazul persoanelor cu alergii sau astm, acarienii nu fac altceva decât să agraveze simptomele.

Ce trebuie să știi înainte să speli o plapumă?

Înainte de a începe procesul de spălare este important să știi ce tip de plapumă este, deoarece este necesar să se țină cont de caracteristicile ei.

Cum să speli o plapumă sintetică?

Înainte de a spăla o plapumă sintetică este nevoie să fie verificată de micile crăpături, pentru că pe acolo se poate pierde din umplutură. Apoi, introdu plapuma în mașina de spălat (este nevoie să aibă o capacitate mai mare de nouă kilograme). Adaugă detergent și alege programul pentru articole de îmbrăcăminte delicate. Selectează 60 de grade pentru acest ciclu de spălare și numărul de turații mai scăzut.

După terminarea programului de spălare, este nevoie să o scuturați bine pentru ca umplutura din plapumă să fie distribuită uniform. Apoi trebuie să fie pusă la uscat afară, la aer, scrie viviendoencasa.mx.

Cum să speli o plapumă cu umplutură de pene naturale?

Acest tip de plapumă este ideal pentru sezoanele reci, însă, trebuie să știi că necesită o îngrijire specială. De cele mai multe ori nu se recomandă a fi spălate acasă, în mașină. Dacă totuși vei face asta, urmează acești pași:

Pentru a preveni adunarea tuturor penelor într-un loc, adaugă în mașina de spălat trei sau patru mingi de tenis, înfășurate în șosete. Acestea vor lovi plapuma în timpul spălării și penele vor fi redistribuite uniform. Selectați, de asemenea, un program pentru articole delicate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *