La ce temperatură se spală perdelele. Ce trebuie să pui în maşina de spălat ca să iasă imaculate

La ce temperatură se spală perdelele. Se știe că în materialul perdelelor se găsesc cele mai multe bacterii și praf. Mai ales că ele nu se spală des
La ce temperatură se spală perdelele. Ce trebuie să pui în maşina de spălat ca să iasă imaculate

La ce temperatură se spală perdelele, pentru a ieși perfect albe. Atunci când vine vorba despre spălarea perdelelor, trebuie să țineți cont de câteva aspecte. Asta pentru că materialele diferă, motiv pentru care, temperatura la care sunt spălate trebuie să fie cea potrivită. De asemenea, există câteva trucuri pentru ca acestea să devină mai albe. Ce trebuie să pui în maşina de spălat ca să iasă imaculate

La ce temperatură se spală perdelele și de ce trebuie să țineți cont

Se știe că în materialul perdelelor se găsesc cele mai multe bacterii și praf. Mai ales că ele nu se spală des. De cele mai multe ori, acestea sunt curățate de maxim trei ori pe an. Trebuie să știți cum să spălați perdelele, în funcție de imprimeu și de materialul textil.

Sfaturi pentru spălarea perdelelor

  • Scoateți petele folosind doar apă cu săpun
  • Verificați indicațiile de pe etichetă, pentru a afla la ce temperatură să spălați perdelele.
  • Nu spălați perdelele care au imprimeuri cu detergent pudră, care conține produs de albire
  • Folosiți săpun de casă sau detergent lichid
  • Nu usca perdelele la soare
  • Nu le călcați dacă nu este nevoie

Perdelele din in

Perdelele din în se pot spăla la mașină, cu condiția ca temperatura setată să nu depășească 50°, cu stoarcere/centrifugare minimă. Aceste perdele pot fi călcate atunci când sunt încă umede.

Perdelele din satin

O spălare prea agresivă, la temperaturi mari și cu detergent puternic, va duce la pierderea luciului. Este indicat să nu spălați aceste perdele nici la mașina de spălat nici la mână. Ele pot fi scuturate bine și șterse cu o cârpă înmuiată în apă și stoarsă bine.

La ce temperatură se spală perdelele vopsite manual

Perdelele vopsite manual, în culori naturale, se spală doar de mână, cu săpun de casă.

La ce temperatură se spală perdelele de bumbac

Aceste perdele sunt cele mai ușor de spălat. La mașină, programul trebuie setat la temperaturi ce nu depășesc 60°.

Perdele din tul

Spălați aceste perdele prin cufundare rapidă, fără a freca, într-o baie cu apa călduţă, în care ați dizolvat puțin săpun.

Cu se albesc perdelele

Evident că perdelele au nevoie de albire. În timp, acestea pot prinde o culoare gălbuie, pe care nu o mai puteți îndepărta, decât cu anumite produse. Doua dintre cele mai des folosite produse sunt bicarbonatul de sodiu și oțetul. Ajută la albire, dar și la îndepărtarea mirosului. Este important de reținut că bicarbonatul și oțetul nu se amestecă, pentru că se vor neutraliza reciproc.

Puneți apă călduță într-un lighean și apoi adăugați un pahar cu oțet alb. Băgați perdelele în soluția de apă și oțet și lăsați la înmuiat timp de cel puțin o oră. Apoi scoateți și stoarceți bine.

Șervețele pentru înălbire

Șervețelele pentru albirea rufelor conțin substanțe active care elimină pigmentul galben de pe perdelele albe și în același timp îl absorb.

Nu uscați perdelele la soare. Asta pentru că razele ultraviolete vor accentua efectul înălbitorilor optici din produsele folosite pentru spălarea perdelelor și le vor face să pară și mai albe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.2 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *