Cum să te îmbraci de Crăciun în funcție de forma corpului. Reguli de stil pentru un look spectaculos

Stiliștii vin cu sfaturi importante
Cum să te îmbraci de Crăciun în funcție de forma corpului. Reguli de stil pentru un look spectaculos

La ce ne ajută să ştim care este forma corpului nostru? Este un instrument extrem de util atunci când te îmbraci și te va face să te simți încrezătoare în felul în care arăţi. De Crăciun, puține persoane știu ce să aleagă în materie de ținute, așa că pentru a avea un look spectaculos, este musai să citiți materialul de mai jos! Alegerea unei ținute pentru aceste zile poate fi destul de complicată, totuși, în funcție de tipul de siluetă pe care îl ai, îți va fi mult mai ușor!

Ce ținută de Crăciun trebuie să porți dacă ai forma corpului triunghiulară

Dacă aveți forma corpului triunghiulară, înseamnă că aveți șoldurile mai late decât umerii. De aceea, veți avea nevoie de un look care să vă sporească vizual partea superioară a corpului, în timp ce partea inferioară să rămână în umbră.

Alegeți pantaloni largi, de exemplu pantalonii palazzo, în tonuri negre, gri sau maro. Dacă optați pentru o fustă, aceasta trebuie să fie plisată sau largă, niciodată una strâmtă, pentru a nu-ți pune și mai mult în evidență șoldurile.

Pentru a-ți asorta pantalonii sau fusta, optează pentru un plus de volum în partea de sus prin cămăși simple. Poti alege un tricou sau o bluza cu decolteu barca, sau cu volane in zona pieptului, care sa fie strans si cu o culoare sau imprimeu izbitoare. Vei fi ideal!

Dacă alegeți o rochie de Crăciun, trebuie să alegeți rochii care se strâng în talie, iar în partea de jos sunt mai largi, pentru a nu lăsa la vedere șoldurile. Recomandarea specialiștilor este să vă orientați către culori în tonuri de Crăciun, roșu sau maro.

Ținute pentru forma corpului triunghi inversat

Triunghiul inversat este o formă a corpului feminin care subliniază un corp mai mic și lat. Pentru a afla dacă ai această formă a corpului, măsoară-ți umerii și șoldurile, iar dacă umerii sunt mai lungi, atunci acesta este tipul tău de corp. În general, femeile cu această formă corporală iau în greutate mai ales în partea superioară a corpului. Șoldurile sunt în general înguste, iar pieptul este mai mare.

Dacă vreți să purtați pantaloni de Crăciun, optați pentru cei evazați. Pot fi blugi sau pantaloni de stofă.

În ceea ce privește fustele, recomandate sunt cele din tull, pe care să le combini cu o cămașă sau un tricou cu decolteu în V. Important este că captezi atenția prin partea inferioară a corpului, așa că optați pentru nuanțe luminoase, precum paietele.

Cele mai recomandate rochii, la fel ca la fuste, sunt cele care au volum în partea de jos, ușor evazate. Dar dacă preferați imprimeurile sau culorile strălucitoare, este mai bine ca acestea să fie situate în partea de jos a rochiei.

Citește și: Modele de unghii de Crăciun 2023. 10 idei de manichiură cu care vei face furori de Sărbători FOTO

Look-uri pentru forma corpului dreptunghiulară

Corpurile feminine cu formă dreptunghiulară au șoldurile și lățimea umerilor aproape identice. Prin urmare, acest corp feminin are un aspect atletic și se caracterizează prin umeri drepţi talie puţin definită.

Vrei să mergi în pantaloni la cina de Crăciun? Atunci optează pentru pantalonii cu talie înaltă, fie că sunt pantaloni simpli, blugi sau palazzo, vor fi cel mai mare aliat al tău. Combină-l cu o cămașă sau tricou cu mult volum sau cu imprimeuri izbitoare, precum dungi orizontale, și îți vei maximiza silueta.

Dacă preferați să alegeți o fustă, este mai bine ca acestea să fie tip lalea. Vor fi cele mai potrivite dacă vrei să-ți marchezi talia într-un fel. Acest tip de fusta ar trebui sa fie intotdeauna cu talie înalta, intrucat este vorba de accentuarea cat mai mult a taliei, lucru pe care il poti realiza si printr-o centura puțin mai lată.

Pentru rochii, cel mai important lucru este să îți pui în valoare silueta, cu detalii în partea de sus. De exemplu, dacă optezi pentru o rochie lejeră din voal, nu uita să adaugi o curea în talie și un colier statement.

Ce ținute alegem pentru forma corpului tip clepsidră

Acest tip de siluetă se caracterizează prin faptul că atât umerii, cât şi şoldurile au măsuri similare, cu diferenţa că talia este mai mică. Talie este definită, şoldurile au o formă rotunjită, coapsele tind să fie mai mari, părțile inferioare și superioare ale corpului sunt la fel de largi, iar când corpul ia în greutate, de obicei se distribuie uniform în întregul corp.

Dacă optați pentru pantaloni la petrecerile de Crăciun, puteți să optați pentru pantaloni strâmți.

Cea mai bună alegere dacă te hotărăști să porți pantaloni pentru sărbătorile de Crăciun vor fi pantalonii strâmți. Ideal este să îți marchezi bine silueta în zona inferioara sau superioara, asa ca daca optezi pentru pantaloni strâmți, poarta-i cu o cămașă mai larga cu decolteu în V sau în formă de inimă.

La rândul lor, fustele strâmte sunt, de asemenea, o alegere excelentă. Alege o fustă creion și combin-o cu o camașă care nu are prea mult volum. Ideal este să renunțați la hainele supradimensionate.

Rochiile lungi și evazate vor fi cele mai potrivite de purtat de Crăciun. De exemplu, poți purta o rochie lungă cu imprimeu cu dungi verticale pentru a părea mai înaltă. Evitați întotdeauna țesăturile prea rigide sau care au prea mult volum în partea de sus.

Citește și: Ce se va întâmpla cu rochiile purtate de Carmen Iohannis la evenimente. Anunțul făcut de designerul Primei Doamne, Eli Lăslean

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *