Cum să te împaci cu partenerul după o ceartă de pomină. 6 strategii esențiale

Iată câteva sfaturi utile pentru a te împăca mai repede cu iubitul tău după o ceartă.
Cum să te împaci cu partenerul după o ceartă de pomină. 6 strategii esențiale

Cum să te împaci cu partenerul după o ceartă. Dezacordurile apar ocazional în aproape toate relațiile. Deși acestea nu ar trebui să creeze cu adevărat probleme, sentimentele pot fi rănite. De aceea, relația ta va avea de suferit dacă nu repari daunele cât mai repede.

Cum să te împaci cu partenerul după o ceartă

Fără o discuție sinceră, intimitatea emoțională se poate slăbi și partenerul tău poate dezvolta resentimente. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra conexiunii voastre de cuplu. Mai jos sunt 6 strategii esențiale pentru a vă repara relația după o ceartă.

Evitați să vă învinovățiți unul pe altul

Dacă în loc să încetați tensiunile, începeți să vă învinovățiți unul pe altul, unul trebuie să cedeze. Poți fi tu cea care spune stop, pentru a evita alte momente neplăcute. În plus, o astfel de abordare duce doar la pierdere de timp și energie. Unul începe să dea vina pe celălalt pentru ceea ce s-a întâmplat. Apoi, poate reîncepe o ploaie de acuzații. Mai departe, lucrurile pot scăpa ușor de sub control, de aceea trebuie să apeși frâna înainte ca situația să se tensioneze mai tare. Acordați-vă puțin spațiu, apoi încercați să discutați cu calm.

Oferiți-vă puțin timp și spațiu

După o ceartă în cuplu, este important să vă acordați timp și spațiu reciproc. Este dificil să te gândești la împăcare când emoțiile sunt încă greu de stăpânit. Puțin timp și spațiu pot oferi fiecăruia șansa de a se calma și de a analiza situația din punct de vedere logic și emoțional. Puteți discuta acest lucru din timp și puteți decide durata de timp care funcționează pentru fiecare dintre voi înainte de a încerca să rezolvați problema.

Porniți o conversație sănătoasă

Împăcarea nu este despre schimbarea vinei sau responsabilizarea celuilalt pentru tot. Este un efort comun de colaborare pentru a vă înțelege unul pe altul. Odată ce te-ai calmat, încearcă să faci primii pași către o conversație sănătoasă cu celălalt. Mai ales, dacă el nu dă semne că ar ști cum să tempereze lucrurile. Cu toate acestea, trebuie să înțelegi cât timp ar fi necesar să aștepți înainte de a iniția o conversație. Prea devreme, animozitatea poate provoca o altă luptă. Dacă este prea târziu, tăcerea poate fi interpretată ca o lipsă de efort.

Găsește momentul oportun și asigură-te că poți iniția o conversație sănătoasă cu iubitul tău. Evitați să reporniți argumentele sau să schimbați vina în acest moment. O conversație de vindecare după o ceartă este esențială pentru a vă repara relația.

Comunicați eficient

Pentru a-ți repara relația după o ceartă trebuie să poți comunica eficient. Folosiți afirmațiile la persoana I pentru a începe discuția. Vorbește despre ceea ce s-a întâmplat pentru tine, mai degrabă decât despre ceea ce crezi că s-a întâmplat cu cealălalt. Aceste afirmații ar putea începe astfel: „așa cum cred”, „simt”, „înțeleg”. În acest fel, partenerul tău nu se va simți ca și cum îl învinovățești sau faci presupuneri despre ceea ce s-a întâmplat din perspectiva lui. Când explici lucrurile din propriul punct de vedere, celălalt ar putea să fie mai atent.

Încercați să vă reconectați

O scuză eficientă poate ajuta la repararea relației. Așadar, pentru a încerca să vă reconectați este bine să vă cereți scuze, pentru a vă asigura că sunteți pe aceeași pagină. Indiferent cine a greșit mai mult, lăsați orgoliile deoparte și comportați-vă matur. Pentru a vă împăca, trebuie să dați dovadă de înțelegere și de afectivitate. Așadar, părerile de rău pot fi însoțite și de o atingere, o îmbrățișare sau chiar de o glumă.

Faceți un plan pentru viitor

Folosind ceea ce ați învățat după această ceartă, puteți face un plan pentru a încerca să detensionați din timp dezacordurile viitoare. Ia în considerare ceea ce ai învățat despre tine și despre partenerul tău. Discutați despre nevoile pe care le-ați avut fiecare și care nu au fost satisfăcute. Veniți cu propuneri despre cum puteți face lucrurile diferit în viitor, astfel încât aceste necesități să nu mai fie tretecute cu vederea. Faceți efortul necesar, comun, pentru a lucra la îmbunătățirea relației dintre voi. Concentrându-vă pe repararea relației voastre după o ceartă, vă puteți menține relația sănătoasă și puternică.

Citește și de ce se ceartă cuplurile în vacanță. Specialistul explică motivele și oferă sfaturi prețioase pentru a evita acest lucru

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
8 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *