Cum să te speli pe cap fără şampon. Metoda no-poo

În mod normal, după o perioadă de folosire a metodelor prezentate mai jos, pielea ar trebui să își regleze producția de sebum.
Cum să te speli pe cap fără şampon. Metoda no-poo

Cum să te speli pe cap fără şampon, iar părul tău să fie ca și cum ai fi făcut asta. Există mai multe metode și vorbim aici despre metoda no- poo. Nu este complicat, iar părul vostru va deveni la fel de moale, ca și cum ați fi folosit produse de calitate. Ei bine, pentru cei care nu au cunoscut această tehnică, vă prezentăm mai jos câteva soluții rapide.

Cum să te speli pe cap fără şampon, cu ingrediente la îndemâna oricui

În mod normal, după o perioadă de folosire a metodelor prezentate mai jos, pielea ar trebui să își regleze producția de sebum. Așa vă puteți spăla pe cap la câteva zile. Cu metodele de mai jos prezentate, părul este ușor de pieptănat, iar scalpul sănătos. Cum să vă spălați pe cap fără șampon.

Variante simple pentru înlocuirea șamponului

  • Gălbenușul de ou
  • Oțetul
  • Bicarbonatul de sodiu
  • Făina de secară
  • Pudra de talc

Spălarea părului doar cu apă

Chiar dacă pare greu de crezut, părul se poate spăla doar cu apă. Nu este deloc complicat, iar rezultatul este neașteptat. În primul rând udați bine părul și masați-l, ca și cum ați fi folosit șampon. Apa nu trebuie să fie fierbinte, pentru ca scalpul să nu devină uscat. Astfel, ar crește producția de sebum. După ce ați spălat părul, trebuie să îl pieptănați cu o perie udă.

Înlocuitorul șamponului

Atunci când spălarea părului nu funcționează doar cu apă, există și alte variante prin care metoda no poo oate înlocui șaponul. Este vorba despre folosirea unor ingrediente comune, care se găsesc în casa oricui.

Gălbenușul de ou

Ajută la regenerarea părului și poate fi folosit regulat în loc de șampon. Pentru a face asta, trebuie să amestecați gălbenușul crud cu apă până ce veți obține o pastă. Puneți pasta obținută pe păr și așteptați aproximativ 10 minute pentru un rezultat bun. Clătiți apoi părul foarte bine.

Cum să te speli pe cap fără şampon

Cum să te speli pe cap fără şampon, cu ajutorul oțetului

Este bine să îl folosiți pe cel de mere, care face minuni folosit pe părul vostru. Amestecați o cană de oțet cu trei de apă și aplicați pe păr. Masați ușor și apoi uscați părul cu un feon. Acesta fă fi la fel de strălucitor ca și cum ați fi folosit șampon.

Cum să te speli pe cap fără şampon

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este înlocuitorul perfect al șamponului. Ceea ce nu mulți știu, este că bicarbonatul de sodiu previne mătreața. Nu face asta foarte des, însă. Firul de păr ar putea deveni sensibil, dacă aplicați prea des bicarbonat de sodiu.

 

Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă. Aplicați ușor pe cap și masați. Apoi clătiți bine cu apă călduță sau oțet.

Cum să te speli pe cap fără şampon, cu făină de secară pentru păr

Puțini sunt cei care știu că făina de secară este foarte benefică pentru păr. Este o soluție de a te spăla pe ca fără șampon, cu ingrediente naturale. Cu siguranță rezultatul obținut vă va ajuta. Hrănește firul de păr pentru că are nutrienți care ajută la acest lucru.

  • Cerneți două linguri de făină și amestecați cu apă până când obții o pastă.
  • Masați pasta la rădăcini și o lăsați să acționeze câteva minute. La final, clătiți din abundență cu apă.

Cum să te speli pe cap fără şampon

Sfaturi pentru cei care aleg metoda No Poo

În cazul în care vreți să apelați la una dintre variantele prezentate mai sus, nu o faceți prea des. Firul de păr s-ar putea subția. Dacă în cazul în care vă confruntați cu o problemă de genul acesta, iar părul nu mai este la fel de strălucitor, folosiți pudră de talc.

Mai mult, există și varianta șamponului uscat. Acesta nu este benefic pentru oricine, însă în cazul în care timpul nu vă permite, iar părul nu arată prea bine, alegeți varianta rapidă cu șampon uscat. Trebuie să luați în considerare că acesta este un produs plin de chimicale, care nu ajută la regenerarea părului.

Pudra de talc rămâne una dintre cele mai bune variante. Procesul nu este complicat șinu trebuie decât să puneți la rădăcină pudra de talc, iar apoi flosiți un prosop pentru a masa. Evitați să atingeți părul cu mâinile. La final scuturați bine pudra de pe păr.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, decizie radicală după Survivor All Stars. Medicii nu au avut de ales
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *