Cum să-ți faci acasă un balsam natural de buze. Ingredientele cu care nu dai greș

Iată cum poți să îți faci chiar acasă un balsam de buze natural.
Cum să-ți faci acasă un balsam natural de buze. Ingredientele cu care nu dai greș

Balsamul de buze este unul dintre produsele de frumusețe de bază. Se numără printre acele produse la care nu poți renunța pe parcursul zilei. Și fie ai un balsam de buze favorit pe care îl folosești mereu, fie se pare că nu vei găsi niciodată unul care să se potrivească.

Cum să-ți faci acasă un balsam natural de buze

Dacă te încadrezi în ultima tabără, poți lua în considerare încercarea de a-ți crea propriul balsam de buze. Această rețetă de balsam de buze este foarte simplă și există foarte multe ingrediente aromate pe care le poți adăuga, pentru a crea balsamul perfect pentru tine.

Ce ingrediente ai nevoie?

Indiferent dacă preferi un balsam de buze cu aromă de nucă de cocos sau un balsam dulce cu zahăr, mai întâi veți avea nevoie de o rețetă de bază. Alături de ingredientele esențiale, poți adăuga și altele preferate din bucătărie.

Ulei: Pentru balsamurile de buze, uleiurile sunt cheia. Cele mai bune sunt sunt uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, uleiul de cocos și uleiul de jojoba. Fiecare are propriile sale beneficii unice: uleiul de cocos este un emolient excelent și este bogat în acid lauric și linoleic. Uleiul de măsline, un alt mare emolient bogat în acid oleic.

Unt: Acest ingredient va oferi balsamului tău de buze textura moale și va oferi buzelor tale doza de umiditate de care au nevoie. Din nou, poți să îți alegi din nou favoritele. Specialiștii recomandă  unt de shea sau unt de cacao, deoarece au o consistență extra-cremoasă. În plus, au unele proprietăți antioxidante utile pentru buze. Untul de shea, în special, este bogat în acizi grași, cum ar fi acizii oleic și stearic.

Ceară: Vei avea nevoie de o ceară cum ar fi ceara de albine, candelilla, floarea soarelui sau ceară de carnauba pentru a întări formula de balsam de buze și pentru a o ajuta să reziste la căldură. Acest ingredient împiedică balsamul de buze să se topească în buzunarul din spate de îndată ce se încălzește.

Vitamina E: Opțional, dar recomandat. Vitamina E este un antioxidant care ajută la prevenirea oxidării și a râncezirii uleiurilor și untului din balsamul de buze. Poți lua în considerare și uleiul de rozmarin pentru a ajuta la menținerea stabilizării formulei.

Cum să-ți faci propriul balsam de buze

Asamblarea tuturor ingredientelor este poate cea mai dificilă parte a proiectului. De aceea, asigură-te că ai totul la îndemână și apoi apucă-te de treabă. Poți să îți faci propriul balsam de buze în trei pași:

Pasul 1: Adaugă toate ingredientele într-un boiler și încălzește-le până când se topesc complet. Asigură-te că amesteci constant ingredientele pentru a evita arderea.
Pasul 2: După ce toate ingredientele s-au topit uniform, scoate-le de pe foc și continuă să amesteci până când formula se răcește. Încearcă doar să torni balsamul de buze puțin mai rece decât temperatura la care se topește.
Pasul 3: Odată răcite, amestecă ingredientele cu vitamina E și alte uleiuri esențiale pe care le alegi. Toarnă amestecul în borcane mici sau cutii și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.

Citește și diferența dintre loțiune și cremă hidratantă. În ce caz una poate fi mai bună decât cealaltă

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.