Diferența dintre loțiune și cremă hidratantă. În ce caz una poate fi mai bună decât cealaltă

Află care sunt principalele diferențe dintre loțiunile de corp și cremele hidratante.
Diferența dintre loțiune și cremă hidratantă. În ce caz una poate fi mai bună decât cealaltă

Diferența dintre loțiune și cremă hidratantă și cum acționează fiecare. Ambele se numără printre cele mai utilizate produse pentru îngrijirea pielii. Fără ajutorul lor pielea noastră nu ar putea să-și mențină hidratarea și elasticitatea. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre ele?

Iată tot ce trebuie să știi despre diferențele dintre cremă și loțiunea de corp. În ce caz una poate fi mai bună decât cealaltă

Diferența dintre loțiune și cremă hidratantă

Umiditatea

În primul rând, să vorbim despre umiditate. Este ușor să ne gândim la umiditate ca la apă. Dar când vine vorba de piele, apa este un hidratant nepotrivit; se evaporă prea repede pentru a fi absorbită.

Loțiunea conține mai multă apă decât o cremă hidratantă. De aceea, acționează în mod deosebit în partea superioară a pielii.  De exemplu, poate calma iritațiile sau previne arsurile solare. Loțiunile sunt bogate în vitamine și minerale, dar nu pătrund în profunzimea pielii.

Crema hidratantă, pe de altă parte, este concepută pentru a aduce umiditate, vitamine și minerale în piele, nu doar la suprafața acesteia. De aceea, multe creme au agenți de etanșare, cum ar fi uleiuri grase, pentru a ajuta la blocarea umidității. Cremele hidratante sunt, prin urmare, mai groase decât loțiunile și sunt mai eficiente pentru tratarea pielii uscate.

Textura

Loțiunea de corp este ușor de aplicat pe toată pielea, se absoarbe rapid și are un miros fresh. Aceasta este loțiunea care poate fi utilizată zilnic. Având o textură foarte ușoară pe piele, hidrateaza fara sa se simtă lipicioasă. Are o vâscozitate scăzută, mai multă apă, ingrediente care o transformă într-un produs simplu și mai economic.

Crema hidratantă se simte foarte diferită pe piele. Are o textură mai groasă, de aceea este chiar indicată pentru acele zone foarte uscate, cum ar fi coatele. Ai rămas cu o senzație grasă pe mâini? Deși poate nu sunt ideale pentru a fi utilizate în timpul zilei, cremele grase sunt adesea cele mai eficiente în menținerea umezelii.

Componente chimice

Lotiunile au cele mai multe ingrediente adaugate. Cu cât conținutul de apă este mai mare, cu atât este mai ușor să se formeze bacteriile. Pentru a combate acest lucru, se folosesc conservanți. În această categorie se includ parabenii, alcoolul benzilic sau acidul salicilic, de obicei, între niveluri de 0,01 la sută și 5 la sută. Apoi se adaugă adesea parfumuri pentru a masca mirosul acestor ingrediente. Aceste adaosuri nu sunt neapărat dăunătoare pielii. Cu toate acestea, dacă încerci o loțiune nouă, ar fi indicat să faci înainte un test pe o mică porțiune de piele. Dacă simți orice fel de senzație de arsură, clar nu este un produs potrivit pentru tine.

Cremele hidratante conțin de asemenea, un spectru larg de ingrediente, pentru a fi potrivite mai multor tipuri de piele. Acestea folosesc un amestec de componente solubile în ulei și apă, pentru a readuce stratul exterior al pielii la starea sa naturală. Între aceste ingrediente se numără emolienți obișnuiți, cum ar fi vaselina și uleiul mineral. Cremele mai pot conține și ceară folosită pentru a îngroșa textura și pentru a etanșa umezeala.

Cum să faci cea mai bună alegere pentru tipul tău de piele

Lotiunile pentru fata si corp sunt absorbite rapid in piele. De aceea, sunt cele mai potrivite pentru pielea normală sau mixtă, cu unele zone uscate sau uleioase. Ai tenul gras sau predispus la acnee? Alege o loțiune cu nivel scăzut de uleiuri. De asemenea, pentru zilele toride alege să îți protejezi pielea cu loțiuni pe bază de apă, astfel încât să nu înfunde porii.

Cremele hidratante mai puternice, cu un conținut mai mare de ulei și ceară, sunt ideale pentru pielea uscată. Pielea extrem de uscată sau cu eczeme are nevoie de unguente cu textură groasă. Acestea sunt de preferat, deoarece pot bloca umiditatea și au rol protector. Întotdeauna acordă atenție modului în care pielea reacționează după utilizarea unei creme. Dacă se simte uscată și iritată, acesta este modul prin care corpul tău îți spune că are nevoie de umiditate.

Citește și cum alegi crema de față. Atenție la vârstă și la tipul de ten!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *