Cum să-ți iasă cea mai bună cremă de zahăr ars. Secretul din cărțile de bucate ca să fie omogenă și netedă - Ego.ro

Cum să-ți iasă cea mai bună cremă de zahăr ars. Secretul din cărțile de bucate ca să fie omogenă și netedă

Află cum se prepară cea mai bună cremă de zahăr ars
Cum să-ți iasă cea mai bună cremă de zahăr ars. Secretul din cărțile de bucate ca să fie omogenă și netedă

Crema de zahăr ars este un desert extrem de delicios și de aromat, astfel că nici nu este de mirare că el este foarte popular în țara noastră și nu numai. Crema de zahăr ars este perfectă pentru a-i servi pe invitați sau pe cei dragi. Află din rândurile de mai jos cum se prepară, pas cu pas, cea mai bună cremă de zahăr ars.

Rețetă delicioasă de cremă de zahăr ars

Extrem de gustoasă, cremoasă de vanilie și un sirop delicios, crema de zahăr ars este un desert pe care pur și simplu nu ai cum să nu îl îndrăgești.

Ține cont de toate detaliile de mai jos pentru a obține un rezultat pe măsură. Mai jos îți vom prezenta rețeta pas cu pas, iar la final sperăm să te bucuri din plin de gustul formidabil!

Ingrediente

  • opt ouă întregi
  • 200 de g de zahăr tos
  • un vârf de cuțit de sare
  • două plicuri de zahăr vanilat sau miezul de la o păstaie de vanilie
  • un litru de lapte (3,5% grasime)

Pentru caramel:

  • între 150 și 200 de g de zahăr tos

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se sparg cele opt ouă și se adaugă în vasul mixerului. Tot acolo se adaugă şi zahărul, sarea, vanilia și se mixează timp de aproximativ trei minute.

Treptat, se toarnă laptele rece si se subțiază compoziția, după care se lasă deoparte. Acum, se ia o cratiță din metal în care se adaugă zahărul și se pune pe foc mediu.

Se urmărește atent și se amestecă din când în când pentru a se topi uniform. La final, zahărul trebuie să prindă o culoare maro, dar să nu se ardă. Se ia vasul de pe foc, se înclină si se învârte, astfel încât să i se tapeteze pereții și fundul cu caramelul preparat.

Se recomandă, însă, folosirea unor mănuși, deoarece zaharul ars are temperaturi extrem de ridicate, de peste 150 de grade Celsius, așa că poate arde pielea până la os. Mai departe, cratița tapetată cu caramel se lasă câteva minute într-un loc răcoros, apoi se adaugă compoziția de mai sus.

Citește și Trucul pentru cea mai bună cremă de zahăr ars. Ce trebuie să faci imediat după ce ai scos crema de zahăr din cuptor. Îi dă un plus de savoare!

Cum se coace crema de zahăr ars:

Crema de zahar ars se pregătește la bain marie. Mai exact, cratița metalică se așează într-o tavă cu pereții mai înalți în care se adaugă apă. Astfel, desertul se va coace încet și uniform.

Din când în când, însă, se adaugă câte o ceașcă de apă rece în tavă pentru ca aceasta să nu fiarbă. Când crema de zahăr ars este închegată, se lasă să se răceasca complet, după care se introduce la frigider pentru circa trei ore. În final, se răstoarnă pe un platou și se taie după bunul plac. Spor la treabă!

Citește și Cremă de zahăr ars. Rețeta clasică explicată pas cu pas. Trucul banal pentru un desert perfect!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *